TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 3. 08:23
mfor.hu

A projekt műszaki-szakmai tartalmának bővítésével indokolják a közel 15 százalékos emelést.

A Magyar Közköny 159. számában közzétett kormányhatározatból kiderül: a projekt műszaki-szakmai tartalmának bővítéséhez kapcsolódóan tovább emeli a kormány az ELI lézer kutatóközpont támogatási összegét. 

Az  európai uniós forrásból finanszírozott projektre az eddig hatályos 42,25 milliárd forintos támogatást újabb 6,21 milliárd forinttal emelik meg.

Az Extreme Light Infrastructure Attosecond Light Pulse Source, vagyis az ELI-ALPS Kutatóközpont. Forrás: Szegedi Tudományegyetem Az Extreme Light Infrastructure Attosecond Light Pulse Source, vagyis az ELI-ALPS Kutatóközpont. Forrás: Szegedi Tudományegyetem

A 14,6 százalékos emelést követően 48,459 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a szegedi lézerközpont megvalósítására. Korábbi közlések szerint a fejlesztés több mint 80 milliárd forintba kerül, ennek 85 százalékát az Európai Unió állja. Jelen állás szerint 2022-re fejeződhet be a fejlesztés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.