<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A magas gyártási és szállítási költségek, valamint az anyaghiány húzza meg az abroncsgyártók árait.

A magas gyártási és szállítási költségek, valamint az anyaghiány befolyásolja a gyártók által felszámított árakat, amint azt a német Szövetségi Gumiabroncs-kereskedelmi és Vulkanizáló Kézműves Szövetség (BRV) kifejti. Az ukrajnai háborúra való tekintettel további emeléseket is bejelentettek, "amelyek egy része kétszámjegyű tartományba esik" - írja az automobilwoche.de.

Drága lesz idén a csere. Fotó: PixabayDrága lesz idén a csere. Fotó: Pixabay

Az Alzura Tyre24 platform elemzése szerint februárban és márciusban átlagosan bő 15 százalékkal nőttek a gumikereskedők és a szervizek beszerzési árai a tavalyi év azonos időszakához képest. Az árak már tavaly átlagosan 6,5 százalékkal emelkedtek.

A Continental szóvivője szerint az európai gumiabroncsgyártás ellátási helyzete jelenleg romlik "a bevezetett szankciókra és a logisztikai szűk keresztmetszetek súlyosbodására tekintettel". "Ennek megfelelően megfelelő készenléti terveket aktiváltunk, amelyek tartalmazzák a készenléti készleteket és az alternatív beszállítókat." A termelés jelenleg az európai gumiabroncs-gyárakban folytatódhat.

(via autoszektor.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.