<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be a görögországi Kréta szigetének legnagyobb településén, Iraklióban a koronavírus delta változatának az elmúlt napokban tapasztalt erőteljes terjedése miatt.

A helyi hatóságok szerdai bejelentése szerint Iraklióban - akárcsak korábban Míkonoszon, Zákinthoszon és Hanía városban - hajnali egy és hat óra között vezették be a tilalmat. A csoportosulások elkerülése érdekében tilos a zene a bárokban és az éttermekben, a húsz főnél népesebb rendezvényeket szintén betiltották.

Az intézkedések szerdától augusztus 17-ig érvényesek - közölte a polgári védelem főtitkársága. A hatóságok megítélése szerint az idegenforgalmi szezon csúcsidejében a kedvelt turistacélpontnak számító krétai város jelentős kockázatot jelent a járvány újbóli fellángolása szempontjából.

Általában örömmel várják a turistákat Krétán, de a Covid-idején semmi sem olyan, mint régen... Fotó: Depositphotos
Általában örömmel várják a turistákat Krétán, de a Covid-idején semmi sem olyan, mint régen... Fotó: Depositphotos

Görögországban az újonnan igazolt koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt huszonnégy órában 4181 volt, a járvány kezdete óta pedig mintegy 521 400. Kétszáztizenkilenc embert továbbra is intenzív osztályon ápolnak, és 19 volt a napi új halálesetek száma. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig több mint 13 100 halálos áldozata volt.

A delta variáns terjedése nagyon aggasztja a hatóságokat. A 10,7 milliós lélekszámú Görögországban eddig mintegy 5,4 millió ember kapott két adag védőoltást.