2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az államháztartás májusi adatait közli a Pénzügyminisztérium.

Ma teszi közzé gyorstájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének május végi helyzetéről a Pénzügyminisztérium (PM).

Mire készül Varga Mihály? Fotó: MTI
Mire készül Varga Mihály? Fotó: MTI

Április végéig az államháztartás központi alrendszere 2709,7 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 2671,6 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 39,3 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 77,4 milliárd forintos hiányt mutattak.

A központi alrendszer április végi 11 375,4 milliárd forint összegű bevételei az előző év azonos időszakához képest 1550,8 milliárd forinttal, 15,8 százalékkal emelkedtek. Az április végi 14 085,1 milliárd forint összegű kiadások 1625,0 milliárd forinttal, 13,0 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszaki adatát.

A PM az államháztartás központi alrendszerének április végi helyzetéről szóló tájékoztatójában közölte: a kormány elsődleges célja, hogy az elhúzódó háború és a nyomában járó szankciós energiaválság közepette is megvédje a családokat, megőrizze a munkahelyeket és a nyugdíjak értékét. A kormány a veszélyes nemzetközi környezetben is javítja az egyensúlyi mutatókat, csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot.

A 2023-as költségvetésben közel négyszeresére emelt Rezsivédelmi alapon keresztül a kormány továbbra is Európa legnagyobb rezsitámogatását garantálja a magyar családoknak, a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak - írták a jelentésben.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!