2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Miután Érd bejelentette, hogy megtelt a város, most a budakalászi önkormányzat jelentette be, hogy egyes javaslatok szerint több mint 37 hektárral csökkentenék az eddig beépítésre szánt területeket.

Mivel az elmúlt években 20 százalékkal bővült Budakalász lakosságszáma, a várost vezető önkormányzatban többségben lévő civil egyesület egyik fő választási ígérete volt, hogy véget fognak vetni a kontroll nélküli betelepülésnek.

Az infrastruktúra, az utak, a bölcsődék és óvodák, az egészségügyi szolgáltatások nem képesek követni azt a mértékű betelepülést, ami Budakalászon zajlott. Péterffy Gábor polgármesteri kabinetvezető az InfoRádiónak azt mondta: nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz-e, ha növekszik a lakosság, hanem az, hogy fel van-e arra készülve a város.

Budakalász is határozott a kérdésben. Fotó: Facebook
Budakalász is határozott a kérdésben. Fotó: Facebook

Budakalász esetében egyértelműen a nem a válasz, de ez nem új keletű, és már évtizedekkel ezelőtt voltak olyan hangok, hogy megtelt a város és nem tud több betelepülőt fogadni - tette hozzá.

A településen 12-13 ezer fős a lélekszám, ami 20 évvel ezelőtt még 8 ezer körül volt.

A bővülés megfékezésére új helyi építési szabályzatot alkotnak, amit várhatóan az év végén fogadhat el a helyi képviselő-testület. A munka során felmerültek olyan javaslatok, hogy

több mint 37 hektárral kellene csökkenteni a beépítésre szánt területet – közölte a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

Mint ismeretes, pár nappal ezelőtt a túl sok új társasház építése miatt változtatási tilalmat rendelt el július 15-től az érdi önkormányzat. Az intézkedés ideiglenes, a végleges helyi építési szabályzat elfogadása őszre várható – erről szintén az InfoRádiónak beszélt Csőzik László, Érd polgármestere.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!