1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Menekültek nyertek ügyeket a magyar állammal szemben.

Öt, illetve két hónapig tartottak fogva Magyarországon 2014-ben, illetve 2015-ben egy afgán és egy algériai férfit, mindketten a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak jogorvoslatért – írja a hvg.hu a menekülteket képviselő Helsinki Bizottságra hivatkozva. A cikk szerint a csütörtökön született ítéleteiben a törvényszék jogsértő fogvatartásért marasztalta el a magyar államot.

Az eset konkrét részletei

A portál szerint az afgán M. N. a tálibok elől menekült el országából, míg az algériai A. A.-t egy baráti magyar család befogadta volna és megélhetést is biztosított volna neki, ám a hatóságokat ez nem érdekelte, és közel két hónapra menekültügyi őrizet alá vették.

M. N. esetében a magyar bíróságok összesen négy alkalommal hosszabbították meg az őrizetet, nem voltak tekintettel az egyéni körülményekre, a kérelmező rossz egészségi állapotára, a menekültügyi eljárásban hozott kérelmezőnek kedvező bírósági ítéletekre, amelyekből kiderült, hogy eljárás elhúzódása nem a kérelmező, hanem a hatóság hibája volt.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!