1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ végleges elhelyezésére
szolgáló épületegyüttes rekonstrukcióját, a beruházást kiemelten közérdekűvé nyilvánították - derül ki a friss Magyar Közlönyből.

A kormányrendelet szerint a Budapest VII. kerület, Városligeti fasor 9–13. szám alatti ingatlanon megvalósuló, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ végleges elhelyezésére szolgáló beruházás kiemelten közérdekű, mostantól a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott (azaz Sára Botond) hatáskörébe tartozik.

Erről a projektről eddig kevés szó esett a közbeszédben; 2017-ben döntöttek úgy egy kormányhatározatban, hogy az egykori BM kórház épületeibe költöztetik a Magyar Művészeti Akadémia által fenntartott Magyar Építészeti Múzeumot, és kibővítik a Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal.

A BM kórház épülete - Kép forrása: mierzsebetvarosunk.blog.hu
A BM kórház épülete - Kép forrása: mierzsebetvarosunk.blog.hu

Egy hónappal ezelőtt az új Közlekedési Múzeumot nyilvánították nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak.

Kiemelt kép forrása: mierzsebetvarosunk.blog.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!