<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Interjút adott Ujhelyi István, aki pár nappal ezelőtt kivált az MSZP-ből. 

"Be kellett lássam, hogy hiába igyekeztem más irányba kormányozni a párt hajóját; azok, akik vezetik továbbra is zátonyok és viharok felé mennek" - írja Facebook-posztjában a politikus, aki a pártból való kiválása óta a Szabad Európának nyilatkozott először.

Mint írja: "Ott voltam a kapitányi hídon a párt egyik tisztjeként, végeztem a dolgomat és számtalanszor elmondtam: ez így tovább nem fog menni. Nagy hévvel vetettem bele magam a pártelnök-jelöltségbe, de az általam javasolt barnamezős, teljes átalakulást a vezetőség hamar megfojtotta. Sokan direkt félreértelmezték a javaslatomat, mintha az csak a párt átnevezéséről és az “elhervadt szegfűről” szólna, pedig jóval több és mélyebb volt az elképzelés."

Az interjúból szemezgetve azt is írja, hogy nem illett bele a képbe, a nyáron már azt is megkapta, hogy a szűk vezetés úgy döntött: a 2024-es EP-kampányban sem arc, sem listavezető nem lehet. 

"Aki ismer, az tudja: sziklaszilárd, elvhű srác vagyok, nekem az életem a mozgalom és a szociáldemokrácia képviselete, ízig-vérig politikus vagyok. Azért most és nem az MSZP október végi kongresszusa után léptem ki, hogy ne az legyen az látszat: az új elnök személye miatt lépek ki a közösségből. Komjáthi Imrével sokat harcoltunk együtt a közös céljainkért, egy elvhű, hiteles embernek ismerem; de ez önmagában kevés lesz, ha marad a mechanizmus" - mondja az interjúban.

A jövővel kapcsolatban pedig hangsúlyozza, hogy nincs stratégiája arra, hogy mi lesz vele 2024-ben. Most csak levegőhöz akart jutni, viszont hosszú évek óta építi a “másik lábát” a turizmus és oktatás világában, elnöke az ENSZ turisztikai világszervezet emblémája alatt épülő svájci oktatási intézménynek, a politikacsinálás tehát nem egzisztenciális kérdés nála.

"Nem tárgyaltam egyelőre egyetlen párttal sem, nem is kerestek a kilépésem óta" - teszi hozzá Ujhelyi. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.