<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Állítólag az Északi Áramlat 1-vezetéken július 21-én, az előzetes ütemterv szerint újraindul a gázszállítás.
 

A Reuters hírügynökség két egymástól független, "exportterveket ismerő" forrásra hivatkozva azt írja, hogy az Északi Áramlat 1-vezetéken július 21-én, az előzetes ütemterv szerint újraindul a gázszállítás.

Újraindítják. Fotó: DepositphotosÚjraindítják. Fotó: Depositphotos

Mint emlékezetes, ezt a korridort karbantartási munkálatok miatt még július 11-én állítottak le, tíz napra. Azóta folyamatosan nőtt a pánik, hogy az oroszok nem fogják újraindítani a szállítást. A mostani szivárogtatások ennek az ellenkezőjét sugallják, bár pontosítás nélkül a források azt is kiemelték, hogy vélhetően a teljes, 166 millió köbméter/nap kapacitásnál kevesebb fog rajta átáramolni a vezetéken.

Hogy pontosan mennyi, azt nem tudni. Júniusban az oroszok hatvan százalékkal vágták vissza az Északi Áramlat 1 gázforgalmát, komoly gondot okozva Nyugat-Európában a gáztárolók feltöltését illetően.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.