2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2023-as büdzsét teljesen újra kellett írni, de a kormány ezt már egy rendelettel is hatályba léptetheti.

A 2023-as büdzsét teljesen újra kellett írni, a kormány azonban egy új törvénymódosítás elfogadtatásával lehetőséget adott magának arra, hogy ezt egy rendelettel megtegye. December 23-án el is küldték a Költségvetési Tanácsnak a tervezetet, de jogszabály csak akkor lesz belőle, ha megjelenik a Közlönyben. Ez most a parlamenti jóváhagyás utánra tolódik. A képviselők a normál menetrend szerint február közepén ülnek össze legközelebb. A költségvetés körüli káosz miatt azonban még az is elképzelhető, hogy ennél már hamarabb megjelenik a Közlönyben.

Gulyás Gergely szerint a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Gulyás Gergely szerint a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI szerint kiemelte: a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve.

"Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra" - jelentette ki a miniszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!