2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ruszin-Szendi Romulusz látogatásáról az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-posztja számolt be.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának Facebook-oldalán jelent meg tegnap este egy tudósítás arról, hogy Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka vezetésével magyar katonai küldöttség látogatott Ukrajnába. A bejegyzést a KARD blog vette észre.

A képekkel gazdagon illusztrált beszámoló szerint Ruszin-Szendi találkozott Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, az ukrán hadsereg főparancsnokával, illetve ellátogatott számos, az orosz támadásban súlyos károkat szenvedett településre, például Irpinybe, de Mikolajivben, Ogyesszában és Harkivban is járt, ez alapján a látogatás több napos is lehetett.

Miközben a legtöbb európai ország vezetője már ellátogatott Ukrajnába a háború kitörése óta, Magyarországról magas rangú politikus még nem járt keleti szomszédunknál, miközben a kormány folyamatosan a háborúból való kimaradás fontosságáról beszél. Ennek fényében is érdekes, hogy diplomáciai helyett katonai küldöttség látogatott magyar részről Ukrajnába, ráadásul egyből a legmagasabb szintű.

Valerij Zaluzsnyij egyébként a bejegyzés szerint nagyra értékelte a magyar kollégáival ápolt szakmai és baráti kapcsolatokat, és elégedettségét fejezte ki az államok közötti katonai együttműködés színvonalát illetően.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!