2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mondta érdeklődésünkre ma Gulyás Gergely.

Jelen állás szerint a német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke, bár ehhez még szükség lesz az Európai Parlament támogatására is. A német politikusról hamarjában megjelentek az első portrék, amelyekből az derült ki, hogy több, a magyar kormány számára fontos kérdésben - mint például a menekültpolitika - teljesen más véleménye van, mint az Orbán-kormánynak. Amely az új uniós vezetőkkel szemben hármas kritériumrendszert támasztott:

  • tartsa tiszteletben a nemzetállamokat,
  • a kereszténységen alapuló kultúrát
  • és azonos álláspontot képviseljen menekültügyben, mint az Orbán-kormány.

Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)
Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Adja magát a kérdés, hogy e feltételeknek megfelel-e von der Leyen. Gulyás lapunknak adott válasza szerint igen, mert a magyar kormány számára az a fontos, hogy az új elnök hagyja meg az egyes tagállamok döntési szabadságát az ilyen ügyekben.

Ebből következik az új kérdés, hogy az új ciklusban csökkenhet-e a brüsszeli nyomás Magyarországon a jogállamisággal összefüggésben. A miniszter által elmondottak alapján a kormány valóban erre számít a továbbiakban.

Bár ennél alaposabb kifejtést nem kaptunk, de a feleletek alapján úgy tűnik, Ursula von der Leyen korábbi markáns - és az orbáni világképbe nem illeszthető - nyilatkozatait a múlt részének tekinti a magyar kormány, és a jelölttől új bizottsági elnöki irányvonalra számítanak.

Jobb elnök lesz-e von der Leyen, mint a leköszönő Juncker volt? - tettük fel a kérdést a miniszternek a Kormányinfón. Válasza szerint mindenképpen, Juncker tevékenységét nem tartja sokra, annál csak jobb jöhet szerinte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!