TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Mondta érdeklődésünkre ma Gulyás Gergely.

Jelen állás szerint a német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke, bár ehhez még szükség lesz az Európai Parlament támogatására is. A német politikusról hamarjában megjelentek az első portrék, amelyekből az derült ki, hogy több, a magyar kormány számára fontos kérdésben - mint például a menekültpolitika - teljesen más véleménye van, mint az Orbán-kormánynak. Amely az új uniós vezetőkkel szemben hármas kritériumrendszert támasztott:

  • tartsa tiszteletben a nemzetállamokat,
  • a kereszténységen alapuló kultúrát
  • és azonos álláspontot képviseljen menekültügyben, mint az Orbán-kormány.

Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon) Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Adja magát a kérdés, hogy e feltételeknek megfelel-e von der Leyen. Gulyás lapunknak adott válasza szerint igen, mert a magyar kormány számára az a fontos, hogy az új elnök hagyja meg az egyes tagállamok döntési szabadságát az ilyen ügyekben.

Ebből következik az új kérdés, hogy az új ciklusban csökkenhet-e a brüsszeli nyomás Magyarországon a jogállamisággal összefüggésben. A miniszter által elmondottak alapján a kormány valóban erre számít a továbbiakban.

Bár ennél alaposabb kifejtést nem kaptunk, de a feleletek alapján úgy tűnik, Ursula von der Leyen korábbi markáns - és az orbáni világképbe nem illeszthető - nyilatkozatait a múlt részének tekinti a magyar kormány, és a jelölttől új bizottsági elnöki irányvonalra számítanak.

Jobb elnök lesz-e von der Leyen, mint a leköszönő Juncker volt? - tettük fel a kérdést a miniszternek a Kormányinfón. Válasza szerint mindenképpen, Juncker tevékenységét nem tartja sokra, annál csak jobb jöhet szerinte.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.