2019. július 3. 15:48

Mondta érdeklődésünkre ma Gulyás Gergely.

Jelen állás szerint a német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke, bár ehhez még szükség lesz az Európai Parlament támogatására is. A német politikusról hamarjában megjelentek az első portrék, amelyekből az derült ki, hogy több, a magyar kormány számára fontos kérdésben - mint például a menekültpolitika - teljesen más véleménye van, mint az Orbán-kormánynak. Amely az új uniós vezetőkkel szemben hármas kritériumrendszert támasztott:

  • tartsa tiszteletben a nemzetállamokat,
  • a kereszténységen alapuló kultúrát
  • és azonos álláspontot képviseljen menekültügyben, mint az Orbán-kormány.

Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon) Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Adja magát a kérdés, hogy e feltételeknek megfelel-e von der Leyen. Gulyás lapunknak adott válasza szerint igen, mert a magyar kormány számára az a fontos, hogy az új elnök hagyja meg az egyes tagállamok döntési szabadságát az ilyen ügyekben.

Ebből következik az új kérdés, hogy az új ciklusban csökkenhet-e a brüsszeli nyomás Magyarországon a jogállamisággal összefüggésben. A miniszter által elmondottak alapján a kormány valóban erre számít a továbbiakban.

Bár ennél alaposabb kifejtést nem kaptunk, de a feleletek alapján úgy tűnik, Ursula von der Leyen korábbi markáns - és az orbáni világképbe nem illeszthető - nyilatkozatait a múlt részének tekinti a magyar kormány, és a jelölttől új bizottsági elnöki irányvonalra számítanak.

Jobb elnök lesz-e von der Leyen, mint a leköszönő Juncker volt? - tettük fel a kérdést a miniszternek a Kormányinfón. Válasza szerint mindenképpen, Juncker tevékenységét nem tartja sokra, annál csak jobb jöhet szerinte.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.