1p

A külkereskedelmi áruforgalom májusi, előzetes adatait közli a KSH.

A külkereskedelmi  áruforgalom májusi, előzetes adatait közli ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - hívja fel a figyelmet az MTI.

Az év első négy hónapjában az euróban számolt export 12,0, az import 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az egyenleg 3,246 milliárd euróval javult és 1,420 milliárd euró aktívumot mutatott április végére. 

Áprilisban az export euróban kifejezett  értéke 2,2 százalékkal nőtt, míg az importé 5,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Az aktívum 366 millió euró volt, az egyenleg 894 millió euróval javult a tavaly áprilisihoz képest.

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 4,5, a behozatalban 0,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 3,6 százalékkal javult. A forint árfolyama az euróhoz mérten 0,2 százalékkal gyengült, a dollárral szemben viszont 1,1 százalékkal erősödött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!