4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tomboló nyári kánikulában kevesen ülnek a tévéképernyők előtt, azonban így is kisebb meglepetés történt. Ezek voltak a 28. heti nézettségi adatok.

A hétköznapi programban nem volt változás az RTL képernyőjén, így a továbbra is rendkívül gyengén teljesítő ’Activity’ érkezett az esti idősáv első felében, a vetélkedőnek a héten már csak 230 ezer körüli átlagos nézettségre futotta a teljes lakosság körében, legrosszabb napján pedig csak 187 ezerig jutott. A vetélkedő felejthetően teljesít a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves korcsoportban, hiszen itt 11,1 százalékos átlagos közönségarányig jutott, ami jelentős romlás az előző heti nem túl acélos eredményhez képest is.

A feltámasztott vetélkedő nézettségében egyébként a műsorsáv második felében adott saját gyártású sorozat, az ’A mi kis falunk’ ismétléseitől is kikapott, a sorozat 270 ezres átlagos nézettséget tudott felmutatni a héten, a kiemelt kereskedelmi korcsoportban elért 14 százalékos közönségarány mellett.

A héten a Ferencváros is megmérette magát a nemzetközi színtéren első BL-selejtezőjén, ahol 0-0-s döntetlent játszott a feröeri Kí Klaksvík csapatával. A mérkőzés a tévénézőket nem igazán hozta lázba, így csak 311 ezren követték az eseményeket a képernyők előtt, ami egy Fradi meccshez képest igen halovány eredmény.  

Megint nem akadt ellenfele a Szerencsekeréknek

A TV2-nek akkor sem lehet oka a panaszra, hogyha ismétlésekről van szó, hiszen a Szerencsekerék még ismétléseivel is csak ritkán talál legyőzőre: a teljes lakosság körében a heti győzelem 693 ezer nézővel a csütörtöki epizódnak jutott. A széria összességében pedig 660 ezres átlagos nézettséget tudott felmutatni, ami szintén szép eredmény. A Szerencsekerék hagyományosan jól teljesít a fiatalabb korcsoport körében is, átlagosan 17,5 százalékos közönségaránnyal, ez azonban nem volt elég a heti győzelemhez.

A csatorna esti idősávjának második felében az ’A hegyi doktor – Újra rendel’ osztrák-német sorozat érkezett, a Magyarországon már korábban nagy népszerűséggel futó széria epizódjait átlagosan 500 ezren követték a képernyőkön, ez jelentős javulás az előző hetek eredményéhez képest.

Meglepő eredményt ért el a Tények

A kiemelt kereskedelmi korcsoportban érdekesen alakult a heti toplista, hiszen hónapok óta először fordult elő az, hogy a heti legnézettebb műsor koronája a Tényeknek jutott, a TV2 hírműsorának csütörtök esti adása 25,7 százalékos közönségarány mellett 145 ezer nézőt érdekelt a szegmensben, ezzel pedig nem talált legyőzőre. A TV2 Play-en elérhető tematika szerint egyebek mellett két gyilkosság és egy baleset híre hozta ennyire lázba a nézőket.

Volt ok az örömre. Fotó: TV2 Sajtószoba
Volt ok az örömre. Fotó: TV2 Sajtószoba

Elmaradtak a nagy hétvégi izgalmak

A nyári tévéprogramra jellemző az, hogy a hétvégék mostanában rendre nem tartogatnak nagy izgalmakat, hiszen egyik csatorna sem futtat saját vetélkedőt, tehetségkutatót, vagy sorozatot a két pihenőnapon. Ennek köszönhetően igazából csak azon múlik a hétvégi győztes, hogy hol választanak sikeresebben filmet.

Szombat este az RTL-en adott ’Twilight – Hajnalhasadás 2.’ 151 ezer nézőjével kikapott a párhuzamosan futtatott ’James Bond: A holnap markában’ 198 ezres közönségétől. Vasárnap összeségében szintén a TV2 örülhetett, hiszen a győzelem a ’Csaló csajok’ vígjátéknak jutott, amely 302 ezer nézőig jutott.

Így alakult a heti végeredmény

A heti összecsapásban elsősorban a Szerencsekerék jó teljesítményének, valamint az Activity gyengélkedésének köszönhetően a TV2 kerekedett felül. A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában összességében a TV2 vitte a pálmát, és 12,2 százalékával megelőzte az RTL által elért 11,9 százalékot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!