<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Több érdekességet is hoztak a 9. hét nézettségi adatai: megint nagyot haraptak a cápák, és pörgött a kerék.

A hétköznapi felállásban továbbra sem történt változás, így az RTL esti műsorsávjában elsőként a 9. héten is a ’Drága örökösök – A visszatérés’ érkezett, amely 500 ezer körüli átlagos nézettséget tudott teljesíteni a teljes lakosság körében, amely enyhe visszaesés a korábbi hetek eredményéhez képest. A széria a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban átlagosan 14 százalék körüli közönségarányt produkált, ami nagyjából megfelel a korábbi időszakban is tapasztalt tendenciának.

A program második felét elfoglaló, szintén saját gyártású ’A mi kis falunk’ legerősebb napján 458 ezres nézőszámot tudott, míg a leggyengébben 382 ezret ért el, összességében azonban a nagyjából 420 ezres napi átlagot tudta hozni a sorozat. A széria a 18-49 éves korcsoportban ugyan egy napon tudott 15,2 százalékos közönségarányt, összességében 13 százalék körüli szinten mozgott.

Kasza Tibiék továbbra is verhetetlenek

Az elmúlt hetek nézettségi adatainak állandó visszatérő eleme, hogy a TV2 számait folyamatosan húzza felfelé a félelmetesen jól teljesító Szerencsekerék, ez pedig most sem történt másképp, sőt, a Szerencsekerék elért egy új mérföldkövet is a héten. De nézzük, hogy alakultak a csatorna hétköznap esti számai!

A sávban elsőként mindig a Szerencsekerék érkezik Kasza Tibi vezetésével, a TV2 nosztalgikus vetélkedőjének pedig a hétköznapokon csak saját magával kellett versenyeznie – és hétvégén is csak egy produkció akadt, amely meg tudta ingatni az egyeduralmat, de erről majd később.

A Szerencsekerék stúdiójából szelfiző Kasza Tibi is tudja, hogy valamit nagyon eltaláltak. Fotó: Facebook/Kasza Tibor
A Szerencsekerék stúdiójából szelfiző Kasza Tibi is tudja, hogy valamit nagyon eltaláltak. Fotó: Facebook/Kasza Tibor

A csatorna azonban még a korábbi heteknél is fényesebb teljesítménynek örülhetett, hiszen a Szerencsekerék most először átlépte az álomhatár 1 milliós nézőszámot a teljes lakosság körében – ehhez hasonlóra szinte csak a hétvégi szuperprodukciók voltak képesek korábban.

A hétfői epizód számszerűsítve 1 004 429 embert ültetett le a képernyők elé, ami toronymagasan a hét legjobb eredménye. Ugyanez a rész a 18-49-es korcsoportban is nagyot ment, és 24,1 százalékos közönségaránya a legmagasabb volt a héten – igaz, a fiatalabbak körében ennek ellenére sem ez volt a legnézettebb műsor összességében.

A műsorsáv második felét továbbra is a csatorna első saját gyártású sorozata, a ’Hazatalálsz’ foglalja el, amely az elért átlagos 560 ezres nézőszámával javítani tudott az előző héthez képest, és legerősebb napján a kiemelt kereskedelmi korcsoportban 16,8 százalékos közönségarányt is tudott.

Milyen volt a hétvége?

Ismételten bejött a megszokott szombati forgatókönyv, azaz az RTL focis sorozata, a ’Gólkirályság’ nagyon könnyedén megverte a vele párhuzamosan futtatott hollywoodi filmet, amely ezúttal az ’Én és a hercegem’ volt. A Gólkirályság 574 ezres nézőszámot tudott szemben a TV2-n adott film 359 ezrével.

Sokkal érdekesebben alakult a vasárnap, ahol az RTL cápái ismét nagyot haraptak: a 18-49-es korcsoportban mindig nagyon erős ’Cápák között’ legyőzte a párhuzamosan futó Sztárban sztárt, és 302 ezer embert ültetett a képernyők elé a szegmensben, szemben a TV2 300 ezer főjével. A cápák azonban a teljes lakosság körében ismételten nem tudtak versenyezni a TV2 szuperprodukciójával, így

a 609 ezres nézettséget hozó üzleti vetélkedővel szemben a ’Sztárban sztár’ összesen 962 ezer embert ültetett a képernyők elé, amellyel simán megnyerte a hétvégét.

És a 9. hét nyertese…

A 18-49-es korcsoportban elért átlagos esténkénti közönségarányban mért küzdelemben ezúttal is a TV2 kerekedett felül, és 17,2 százalékával lenyomta az RTL 13,5 százalékát. A különbség továbbra is elsősorban annak köszönhető, hogy hétköznaponként nem tud versenyezni a TV2 estéivel az RTL.