4p

A 43. hét nézettségi adataiban nagyot dobbantott az RTL új érkezője.

Ha van műsora, amivel mindig elégedett lehet az RTL, az nem más, mint a ’Nyerő páros – Mit bír el a szerelem?’, hiszen a sztárpárok játékos összecsapása minden évadjával jól teljesít. Nem volt ez most sem máshogy, a széria búcsúhetében közel 600 ezres átlagot tudott felmutatni a teljes lakosság körében, míg a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 évesek korcsoportjában elért 235 ezres átlag nézőszám és 21 százalék feletti közönségarány is igen szép eredmény. A legnézettebb nem meglepő módon a pénteki adás lett 660 ezer fővel, ekkor derült ki ugyanis, hogy idén Curtis és Judy nyerte a celebvetélkedőt.

A jó teljesítmény ugyanakkor nem tartott ki, hiszen a csatorna másodikként a Survivort küldte harcba, a legendás túlélőshow hazai változata a héten 287 ezres átlagos nézőszámig jutott a teljes lakosság körében – ennél valamivel egyébként jobb eredmény a kiemelt kereskedelmi korcsoportban elért 123 ezres átlagnéző, és 13,4 százalékos közönségarány. A széria átlagát egyébként a pénteki adás húzta fel, ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy ekkor egyesítették a két törzsből megmaradt játékosokat a Sama-Sama törzsbe – azaz közeleg a finálé a túlélőshowban is.

Biztos recept a TV2-n

Nem lehet rossz mostanában a csatorna hétköznapi programjáért felelni, hiszen a TV2 a munkanapokon két abszolút közönségsikerrel készül. Az Ázsia Expressz ezúttal többek között Mexikóban kalandozik, és a celebek szerencsétlenkedését továbbra is imádják a nézők, a teljes lakosság körében elért 631 ezres átlagnézettség, és a 18-49 évesek korcsoportjában felmutatott 211 ezer tévéző és 19 százalék körüli közönségarány is szép eredmény. Igaz, a fiatalabb korcsoportban az összecsapást a Nyerő páros nyerte meg.

A másodikként érkező ’A nagy ő – The Bachelor’ továbbra is a trashreality hazai esszenciája, amelyben Jákob Zoltán üzletember keresi hű szerelmét. A párkereső továbbra is zseniálisan jól eltalált agyatlan szórakozás, amit a nézettségi adatok is igazolnak: a 450 ezer feletti átlagos nézőszámmal, és a 18-49 évesek körében elért 18 százalék feletti közönségaránnyal egészen egyszerűen nem tudott versenyezni a párhuzamosan futó Survivor.

Sűrű hete volt a Fradinak és Szoboszlainak

A sportesemények sorában a 43. héten három említésre méltó mérkőzést találtunk, ezek közül a legnézettebbnek az UEFA Konferencia Liga keretében rendezett KRC Genk – Ferencváros meccs bizonyult, a 0-0-s döntetlen legérdekesebb eseménye végül egy 90. percben kiosztott piroslap lett: mindezt 359 ezer néző látta élőben. Vasárnap összecsapott a két nagy rivális is, a Fradi pedig sorozatban 14. alkalommal is megverte az Újpestet, a 3-0-s győzelmet 352 ezren nézték.

A Liverpool a Nottingham Forest csapatával találkozott, itt is 3-0-s győzelem született, amelyet 244 ezren követtek a készülékek előtt – a hazai közönség Szoboszlai Dominik teljesítményével is elégedett lehetett, a magyar középpályás két gólpasszal járult hozzá az eredményhez.

Nagyon bekezdett a Sztárbox. Fotó: RTL Sajtóklub
Nagyon bekezdett a Sztárbox. Fotó: RTL Sajtóklub

Szuperprodukciók a hétvégéken

A kereskedelmi csatornák a hétvége mindkét napjára egészestés műsorokkal készültek, a szombati összecsapásban a The Voice 434 ezres nézőszámával kikapott a párhuzamosan futó Dancing With The Stars 771 ezer nézőjétől. Érdekesség, hogy a celebtáncos műsor lett volna a hét legjobban futó adása, csakhogy 771 098 fős közönségét megelőzte a szerda esti Tények 771 669 fővel – ebben egyébként a TV2 Play-en található összefoglaló szerint Bagdy Emőke fiának meggyilkolásáról volt szó többek között.

Vasárnap az RTL bevetette új csodafegyverét, a szintén külföldről honosított, a 2000-es évek elején néhányszor már sikeresen megfuttatott, akkor egyébként elképesztően népszerű Sztárboxot, amelyben hírességek küzdenek meg egymással. Árpa Attila nagyon elverte Nagy Ervint a műsorban, amely kereken 600 ezres nézettséggel nyitott úgy, hogy az ellenfele a TV2 nagyágyúja, a ’Sztárban sztár leszek!’ volt – ez utóbbi egyébként 743 ezer nézőig jutott.

Az RTL a Sztárbox miatt egy heti győzelemnek is örülhetett:

a kiemelt kereskedelmi korcsoportban elért 317 ezer fős nézőszám, és 25,8 százalékos közönségarány toronymagasan a hét legjobb eredménye.

Így alakult a heti végeredmény

Míg az elmúlt hetekben jellemzően a TV2 örülhetett; igaz, a Nyerő páros már akkor veszélyeztette a csatorna egyeduralmát, a Sztárboxszal kiegészülve a 43. héten az RTL megállíthatatlannak bizonyult. A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában tehát a csatorna vitte el a pálmát, és 18,8 százalékával megelőzte a TV2 által elért 17,5 százalékot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!