<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A 7. hét nézettségi adataiban megjelent egy nagy visszatérő szuperprodukció, de vajon mennyire forgatta fel ez az erőviszonyokat? Megnéztük.

Az RTL hétköznap esti műsorán a ’Drága örökösök – A visszatérés’ érkezik először, a Szappanos Kálmán és társainak kalandjait feldolgozó sorozat a héten a teljes lakosság körében 530 ezres átlagnézettséget tudott, a széria hetek óta néhány tízezres különbséggel ezzel a szinten mozog, míg a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoport körében adásonként jellemzően 15-16 százalékos közönségarányt tudott felmutatni.

A műsorsáv második felét a 7. héten is a szintén saját gyártású ’A mi kis falunk’ kapta, a széria többé-kevésbé tartani tudta az elmúlt héten elért 450 ezer körüli átlagos nézőszámot, viszont becsúszott egy elég halovány, 387 ezer nézős nap is. A széria a 18-49-es korcsoportban elért közönségarányán javítani tudott az előző hetekhez képest, ám a legerősebb napján elért 15,9 százalék még így sem túlságosan erős.  

Ki győzi le Kasza Tibiéket?

A TV2 saját gyártású sorozata, a Hazatalálsz a 6. héthez képest most kissé gyengébben teljesített, és legerősebb napján is 571 ezer nézőt tudott, azaz nem érte el a 600 ezres szintet, amit korábban tudott. A fiatalabb réteget továbbra annyira sem hozza lázba az, hogy mi történik Farkasliget szerelmeseivel, így a sorozat legjobban teljesítő része is csak kereken 15 százalékos közönségarányt tudott, míg leggyengébb napján csak 11,8 százalékra futotta.

Amire viszont a héten sem lehetett panasz, az a Kasza Tibi vezette Szerencsekerék, ami továbbra is brutálisan erősen teljesít a teljes lakosság körében,

és a héten is csak saját magával versenyzett az első helyért, a győztesnek a hétfői adás bizonyult 926 ezres nézőszámával.

Sőt, a Szerencsekerék legyőzte a TV2 visszatérő szuperprodukcióját is, de erről majd később. A vetélkedő, szinte minden más TV2-s műsorral szemben, a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is stabilan jól teljesít, és 21 százalék körüli átlagos közönségarányával közel járt ahhoz, hogy megnyerje a hetet.

Visszatért a Sztárban sztár. Fotó: TV2
Visszatért a Sztárban sztár. Fotó: TV2

Egy nagy visszatérő érkezett a hétvégén

Igazán érdekesen a vasárnap este alakult, de előbb nézzük, mi történt szombaton. A csatornák harcában folytatódott az a hetek óta tartó tendencia, miszerint az RTL saját gyártású focis sorozata, a Gólkirályság nagyon megveri a riválisként indított hollywoodi filmet, amely a héten a Halálos iramban egyik része volt a TV2-n. Az RTL sorozata 566 ezer nézőig jutott, szemben a párhuzamosan futtatott film 289 ezer nézőjével.

Vasárnap összecsaptak a cápák a visszatérő Sztárban sztárral, a beöltözős szuperprodukció 865 ezer nézővel kezdte meg új évadját, míg a Cápák között kereken 600 ezer nézőt hozott el.

A cápák hetek óta verhetetlenek a kiemelt kereskedelmi korcsoportban, ez a héten sem alakult másként, 276 ezer elért néző és 22,3 százalékos közönségarány mellett.

Összességében azonban a vasárnap mindenképpen meglepetést okozhatott a TV2 számára, hiszen a korábban sokszor milliós nézettséget is elérő Sztárban sztár sem a kiemelt kereskedelmi korcsoportban, sem a teljes lakosság körében nem tudott nyerni – sőt, a Szerencsekerék heti minden adása is leelőzte az éneklős celebvetélkedőt.

Így alakult a 7. hét

A csatornák heti, a 18-49 éves korcsoportban elért, átlagos közönségarányban mért harcában a TV2 kerekedett felül, 17,1 százalékával megelőzte az RTL 14,3 százalékát, a nagy különbség elsősorban továbbra is a Szerencsekerék elképesztően erős számainak, valamint a visszatérő Sztárban sztárnak köszönhető.