2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Többezer darab golyóálló mellényre írtak ki közbeszerzést az Országos Rendőr-főkapitányság részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság részére 4000 db rejtett viselésű lövedék- és szúrásálló mellény beszerzésére írtak ki közbeszerzést. A főbb követelmények között megemlítik a védelmi fokozatokat, úgy, mint a lövedékállóság, a repeszállóság, a vágásállóság és a szúrásállóság adatait, de ezek a limitek laikusoknak természetesen semmit nem mondanak.

A közbeszerzésben lehetőség van arra, hogy a korábban a Belügyminisztérium (BM) által engedélyezett, és a Terrorelhárítási Központnál használatos Seyntex Columbus típusú golyóálló mellénnyel is lehet indulni, ugyanakkor egy eddig ismeretlen mellénynek is van esélye, csak akkor azt próbahasználatnak vetik alá. A fent említett védelmi fokozatok követelménye mellett fontos, hogy a vizsgálat során a vizsgáló pengék behatolási mélysége maximum 20 milliméter lehet.

A belga cég golyóállómellényét már használja a TEK. Fotó: youtube
A belga cég golyóállómellényét már használja a TEK. Fotó: youtube

A próbahasználatra a nyertes cégnek az adásvételi szerződés aláírását követő 7 naptári napon belül S, M, L, XL méretekben 1-1 darab mintát (mintatermékeket) kell benyújtania fehér vagy fekete borítóhuzatban. Amennyiben a próbahasználat során a fenti védelmi fokozatoknak nem felel meg, vagy a vizsgálat során a vizsgáló pengék behatolási mélysége meghaladja a 20 millimétert, a rendszeresítési eljárást nem folytatják, és a szerződés nem lép hatályba.

Egyébként a közbeszerzésben említett belga Seyntex a militáris védőruházatok és golyóálló mellények gyártói között globális vezető, és 2019-ben a Milipol Paris 2019 Nemzetközi Nemzetbiztonsági Kiállításon mutatták be először. Fejlesztésükkel készült el az egyik a legkönnyebb, legvékonyabb és legrugalmasabb golyóálló mellény, a Colombus.

Az innovatív termék tökéletesen illeszkedik a ruházat alatti diszkrét viselethez, és védelmet nyújt a kézifegyverek és kés támadások ellen. A maximális súlya mindössze 4,6 kilogramm/négyzetméter. A Seyntex Colombus mellény már szolgálatban áll a magyar, német, osztrák és francia rendőrségnél, valamint a belga hadseregnél.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!