3p

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása a vőlegények többségének a rémálma. Milyen anyagból legyen, milyen kő legyen benne, milyen foglalatban, és persze mennyit kellene rászánni? Sok fontos kérdés, ami fejfájást okozhat a pasik többségének. Vegyük sorra a legfontosabb pontokat, hogy könnyen menjen a választás.

Miből készüljön?

Manapság a legnépszerűbb eljegyzésigyűrű-alapanyag az arany, sőt, azon belül is a fehérarany. Gyakran választják még az ezüst vagy a platina gyűrűket is, de az ezüst nem igazán hosszú életű. Mivel könnyen törik és deformálódik, így nem a legjobb választás, szemben a platinával, ami egy kemény és strapabíró nemesfém. Jóval drágább is, mint az arany, ami köszönhető csillogó, örök fényének és hipoallergén voltának is, így allergiásoknak tökéletes megoldást nyújt.

Az arany eljegyzési gyűrűk is lehetnek sárga-, fehér- vagy rozészínűek, ami a különböző nemesfémekkel való ötvözésnek köszönhető. A fehérarany különleges színe egy idő után lekopik, így időnként el kell vinni egy ékszerészhez, hogy újítsa meg rajta a ródiumbevonatot. 

A kövek foglalata

Foglalatok tekintetében többfélét különböztetünk meg, mint a karmos, csatorna, tokos, pavé, nyitott és az angol. Ezek mindegyike csodaszépen kiemeli a benne foglalt drágakövet, így az garantáltan a figyelem középpontjába kerül. Persze korántsem mindegy, hogy milyen kő van a gyűrűben. A legnépszerűbb a gyémánt, ami törhetetlenségével az örök szerelmet jelképezi. Persze előfordulhat, hogy valaki nem engedheti meg magának ezt az igazán drága követ, így inkább a cirkóniára szavaz. Ha a hölgy színeihez, habitusához illenek a különböző, színes drágakövek, akkor azok is nagyon jó választásnak bizonyulhatnak. 

Az ár sem utolsó szempont

Bár a készülődés során óriási a lelkedesedés, azért a józanság talaján kell mozogni akkor is, ha a legszebb eljegyzési gyűrűt szeretné mindenki a menyasszonyának. Bár azt tartják, hogy egy ideális eljegyzési gyűrű kb. 2 havi keresetbe kerül, de ez manapság már egyáltalán nem mérvadó. Mindenképp úgy kell választani, hogy beleférjen a keretbe. Ez lehet egy ékszerészetben talált darab vagy épp egy egyedi gyűrű is, a lényeg, hogy passzoljon a menyasszony ízléséhez.

Ez persze korántsem egyszerű dolog, de néhány ügyes kérdés, esetleg egy közös látogatás egy ékszerboltban már remek támpontot tud adni. Arról nem is beszélve, hogy ha van legjobb barátnő, aki tuti nem fecsegi ki a tervet, vagy épp megbízható családtag, akit be lehet vonni, akkor az eléggé megkönnyítheti a választást. A praktikum is fontos, hiszen lényeges, hogy ne zavarja az életmódjában az ékszer. 

Minden esetben érdemes figyelni az időzítésre, így semmiképp nem szabad túl korán megvenni, nehogy valahol megtalálja, és oda legyen a meglepetés. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!