2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A logisztikai hullámot akarja meglovagolni.

A Földber Ingatlanfejlesztő Kft. sem akkumulátorgyárt, sem lesz hulladéklerakót vagy vegyi üzemet nem akar Gyál és Soroksár határában, hanem raktárakat és teherautóknak szánt parkolót és rájuk szabott töltőállomását akar építeni - írta a Telex. A cikk emlékeztet, hogy a kft.tulajdonosai között ott van "a sajtóban rendre Tiborcz Istvánhoz közelinek nevezett Főnix Magántőkealap, illetve több áttételen keresztül Katona György ügyvéd, a tényleges befolyást jelentő osztalékelsőbbségi részvények pedig a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő egyik leágazása".

Még mindig megéri nagy raktárakat építeni. Fotó: pixabay.com
Még mindig megéri nagy raktárakat építeni. Fotó: pixabay.com

A fejlesztő a jövő konkrét partnereit, a beruházási összegeket, illetve a későbbi fejlesztési fázisok részleteit egyelőre nem kívánta elmondani. Az nyilvánvaló és lapunk is többször megírta, hogy Magyarország, azon belül Budapest kifejezetten előnyös földrajzi fekvése miatt a keresztirányú szállítási útvonalak (itt három autópálya) találkozása lehetőséget ad az intermodális központok kialakítására. Ebben látnak nagy üzletet a kormányfő vejéhez köthető cégek.

A lap azt is kiemelte, hogy az unió az épületek fenntarthatóvá, energiahatékonnyá fejlesztése mellett a logisztika és a közlekedés zöldítésére is nagy hangsúlyt fektet, például ösztönözné a zöld hidrogénnel történő hajtást, illetve az említett intermodális szállításokat, ami szintén új igényeket támaszt a logisztikában. Ennek megfelelően hidrogén-töltőállomást is tervez a fejlesztő.

Természetesen a logisztikai park is növeli a környező autópályák forgalmát, de a cég állítása szerint ezt enyhíteni fogják a kapcsolódó csomóponti fejlesztések. A portál szerint az is előnyként említhető, hogy ez a terület nem lakott és a fejlesztés nem zavarja majd az urbanizált részeket. A terület külön előnye, hogy 15 percen belül elérhető a légi áruszállítás és e-kereskedelem szempontjából kiemelt jelentőségű Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is.

A Földber szerint az ilyen volumenű és stratégiai helyszínen megvalósuló beruházások jelentősen vonzzák a külföldi működőtőke beáramlását, amelynek vitathatatlan gazdaságfejlesztő és munkahelyteremtő jelentősége van - utalt ará a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!