1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Bár a gázárak szempontjából vészjóslón indult a hét, hiszen az irányadó TTF-típus jegyzése a 40 eurós lélektani határ felé kezdett emelkedni, szerencsére később korrigált. Igaz, a 35 euró feletti adásvételi érték még így sem biztató. 

Egy időre elbúcsúzhatunk a 30 euró alatti tőzsdei gázáraktól? Pedig olyan szépen alakult minden, nyár közepén már a 20 eurós jegyzés sem tűnt elérhetetlennek. Most azonban inkább annak örülhetünk, hogy egyelőre elkerültük a 40 eurós szintet.

A hetet ugyanis méretes drágulással kezdtük, a nemzetközi gázügyletek elszámolásánál irányadó, a rotterdami árutőzsdén jegyzett TTF-típus ára hétfőn 11 százalékkal került feljebb az ausztrál LNG-termináloknál tervezett sztrájkkal kapcsolatban érkező hírek hatására. Szerencsére másnap korrigált, de a hét többi napján így is viszonylag magas szinten, a 34-35 eurós sávban maradt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!