<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pénzügyminiszter friss Facebook-posztjában a családi adóvisszatérítésről beszélt.

2022. február 15-ig minden magyar gyermek dolgozó szülője visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadót. A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint és összesen több, mint 600 milliárd forint támogatást jelent - erről ma reggeli, legfrissebb Facebook-posztjában beszél Varga Mihály pénzügyminiszter.

Már kétszázezren töltötték ki a visszaigénylő nyilatkozatot. Fotó: MTIMár kétszázezren töltötték ki a visszaigénylő nyilatkozatot. Fotó: MTI

A visszatérítés automatikus, a szülők jelentős részének semmilyen teendője nincs. Azoknak a szülőknek azonban, akiknek az adataival nem rendelkezik a NAV, nyilatkozniuk szükséges, egész pontosan 2021. december 31-ig. A visszadó nyilatkozatot annak kell kitöltenie, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja. Idetartoznak a katás vállalkozók is. 

Nyilatkozniuk kell a várandós nőknek és házastársaiknak, a rokkantsági járadékban részesülőknek, vagy a családi kedvezményt érvényesítő hozzátartozóknak, és annak, aki máshová kéri az adóvisszatérítés kiutalását, mint ahová a családi pótlékot kapja. 

A visszaadó nyilatkozatot már kétszázezren kitöltötték.

A pénzügyminiszter azt is hozzáteszi, a kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is részesei lesznek. Véleménye szerint a magyar gazdaság növekedése mára az egyik leggyorsabb Európában, ez pedig lehetővé teszi, hogy visszafizessük a gyermeket nevelő családoknak a befizetett személyi jövedelemadót. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.