2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bár Mészáros Lőrinc cége pályakorszerűsítési munkálatokat végez a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, a MÁV-nál senkinek nem tűnt fel, hogy a sínek állapota katasztrofális. Lázár János most elrendelte a felújítást, ám a vasúttársaságnak erre egyelőre nincs forrása.

Lázár János elrendelte a „legjobb, legkomplexebb beavatkozás végrehajtását” az 1-es fővonalon, vagyis a Bécsbe tartó Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, miután kiderült, hogy olyan rossz a sínek állapota, hogy korlátozták a vonatok sebességét – tudta meg a Szabad Európa. Pénzt ugyanakkor nem ad hozzá a miniszter, ami a lap vasúti forrásai szerint felér egy gyomrossal.

A magyar vasúttársaságnak az országos karbantartásra és felújításra összesen 42 milliárd forintja van (21,5 milliárd forint felújításra és 20,5 milliárd forint karbantartásra), ám csak az érintett 25 kilométeres szakasz 32,5 milliárdba kerülne. A lap szerint Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgató kérte az építési és közlekedési minisztert, hogy lobbizzon ki pénzt a pénzügyminiszternél,

különben elmarad az összes, jövőre tervezett felújítás.

Kérdés, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben mekkora mozgástere van Lázárnak, illetve hogy a kormányon belül milyen pénzszerző képessége van olyan pályatársak mellett, mint Lantos Csaba vagy Szijjártó Péter – jegyzi meg a Szabad Európa. Hozzáteszik, a vonalon a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett R-Kord most is végez korszerűsítést, ennek következtében – elvileg – negyed órával csökkenne a menetidő.

Bár a határidő elvileg 2023 augusztusa lett volna, eddig csak a Győr–Hegyeshalom szakasz műszaki próbája történt meg, az üzembe helyezés év végére tolódik. Ahogy a MÁV a lapnak fogalmazott, „átütemezték”.

Mészáros Lőrincék nem csúszásban vannak, csak átütemezték. Fotó: Depositphotos
Mészáros Lőrincék nem csúszásban vannak, csak átütemezték. Fotó: Depositphotos

A Szabad Európa szerint nehezen érthető, hogy ilyen léptékű fejlesztés esetében senkinek nem tűnt fel a pálya pocsék műszaki állapota, holott – mint a MÁV-nál a HVG-nek fogalmaztak – „a pálya korossága többszörösen meghaladta a tervezési életciklusát”, ráadásul „az állapotromlást az idei nyáron tapasztalt intenzív esőzések és az elmúlt napok hősége felgyorsította”. A lap emlékeztet, emiatt a vonalon sebességkorlátozást vezettek be, ami miatt a menetidő meghosszabbodott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!