<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Aggódik a debreceni ellenzék, mert értesülésük szerint a BMW-gyár területén felépülő konténervárosban szállásolják el azokat a vendégmunkásokat, akik az autógyár építkezésén dolgoznak majd. A fideszes városvezető nyugtat.

A BMW-csoport a török Yapi Merkezi Holdinggal kötött szerződést a debreceni autógyár két gyáregységének megépítésére, a megállapodást már augusztusban megkötötték. A 24.hu magyar építőipari cégekre hivatkozva azt írja, a török vállalat azért tudott jóval olcsóbb áron dolgozni a 400 hektáros, azaz több mint négy margitszigetnyi debreceni telephely új épületein, mert török és más olcsó munkaerőt kínáló keleti országokból hoz be munkaerőt, akiket a gyár területén levő konténervárosban szállásolnának el.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője az ATV Híradónak azt nyilatkozta,

„több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel”.

A híradónak nyilatkozott a DK országgyűlési képviselője, Varga Zoltán is, aki szerint a „bódévárosban” nem lesz

se közbiztonság, se közegészségügy, se egészségügyi ellátás, se oktatás.

Debrecen fideszes polgármestere, Papp László viszont igyekezett mindenkit megnyugtatni.

„Debrecen számára a közbiztonság rendkívül fontos. Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – mondta a hajdúsági városvezető, aki szerint a város nem illetékes abban, a BMW kivel építteti fel gyáregységét.