2p

Aggódik a debreceni ellenzék, mert értesülésük szerint a BMW-gyár területén felépülő konténervárosban szállásolják el azokat a vendégmunkásokat, akik az autógyár építkezésén dolgoznak majd. A fideszes városvezető nyugtat.

A BMW-csoport a török Yapi Merkezi Holdinggal kötött szerződést a debreceni autógyár két gyáregységének megépítésére, a megállapodást már augusztusban megkötötték. A 24.hu magyar építőipari cégekre hivatkozva azt írja, a török vállalat azért tudott jóval olcsóbb áron dolgozni a 400 hektáros, azaz több mint négy margitszigetnyi debreceni telephely új épületein, mert török és más olcsó munkaerőt kínáló keleti országokból hoz be munkaerőt, akiket a gyár területén levő konténervárosban szállásolnának el.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője az ATV Híradónak azt nyilatkozta,

„több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel”.

A híradónak nyilatkozott a DK országgyűlési képviselője, Varga Zoltán is, aki szerint a „bódévárosban” nem lesz

se közbiztonság, se közegészségügy, se egészségügyi ellátás, se oktatás.

Debrecen fideszes polgármestere, Papp László viszont igyekezett mindenkit megnyugtatni.

„Debrecen számára a közbiztonság rendkívül fontos. Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – mondta a hajdúsági városvezető, aki szerint a város nem illetékes abban, a BMW kivel építteti fel gyáregységét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!