2p

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a következő hónapokban növekedni fog a napi koronavírusos halálesetek száma Európában. Magyarországon szeptemberben már jóval többen vesztették életüket, mint a nyári hónapokban.

A napi koronavírusos halálesetek számának növekedését jósolja októberre és novemberre az Egészségügyi  Világszervezet (WHO), írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Keményebb lesz a helyzet a mostaninál. A halálozási mutatók emelkedését figyelhetjük majd meg

-mondta Hans Kluge, a szervezet európai igazgatója az AFP hírügynökségnek.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt hónapokban számos európai országban jelentősen növekedett a regisztrált, új koronavírus-fertőzések száma, a halálozások száma azonban eddig a korábbi, relatív alacsony szinten maradt.

Hazánkban a közelmúltban jelentősen nőtt a regisztrált, új fertőzöttek száma, és jelenleg már csaknem 10 ezer aktív fertőzöttről tudnak az egészségügyi hatóságok.

Egyértelműen növekszik a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma is: míg szeptember elején 96-an feküdtek kórházban, tegnap már 324-en. Igaz, ez a szám még mindig jelentősen elmarad a tavaszi csúcsértékektől. 

Itthon a vírus eddig 654 halálos áldozatot követelt. Az elmúlt 24 órában nyolcan hunytak el a járvánnyal összefüggésben  – május vége óta nem volt ennyi halálos áldozat egy nap alatt.

Míg júliusban 11-en, augusztusban pedig 19-en vesztették életüket, addig szeptember 1. és 16. között már 38-an  – azaz a napi áldozatok száma Magyarországon már jelentősen növekszik. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!