<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Technológiai és Ipari Minisztérium leendő vezetője szerint nem csak egy összeszerelő ország vagyunk. Megismerhettük államtitkár-jelöltjeit is a bizottsági meghallgatáson.

Az újdonságnak számító Technológiai és Ipari Minisztérium vezetésére felkért Palkovics László az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága előtt beszélt a terveiről. A Telex összefoglalója szerint Koncz Zsófia, Steiner Attila, Kutnyánszky Zsolt és Vitézy Dávid államtitkár-jelöltként vett részt a miniszterjelölt meghallgatásán. 

Palkovics László szerint nem igaz, hogy Magyarország csak egy összeszerelő ország - a magyar ipari termékekben a high tech részaránya 70 százalék, épp úgy, mint Dániában vagy Németországban. Javítana viszont az ipari termelés megoszlásának egyenetlenségén: Budapest és Pest megye 10-10 százalékot ad, Győr-Moson-Sopron megye 12 százalékot, míg az ország egyes részei átlag alatt teljesítenek.

Palkovics László még innovációs és technológiai miniszterként egy 2022. májusi rendezvényen. Fotó: MTI/Szigetváry ZsoltPalkovics László még innovációs és technológiai miniszterként egy 2022. májusi rendezvényen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Beszélt arról is, hogy az élelmiszeripar kiemeltebb szerepet kaphat a jövőben, és megemlítette az akkumulátorgyártás stratégiai fontosságát is, aminek bővítéséhez azonban az energiatermelési kapacitásunk növelésére is szükség lenne. Emellett növelnék az autóbuszipar vagy a kreatívipar szerepét is.

A személyszállításban pedig a vasút kaphat prioritást (ebben támaszkodhat Vitézy Dávid segítségére a miniszter).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.