2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Technológiai és Ipari Minisztérium leendő vezetője szerint nem csak egy összeszerelő ország vagyunk. Megismerhettük államtitkár-jelöltjeit is a bizottsági meghallgatáson.

Az újdonságnak számító Technológiai és Ipari Minisztérium vezetésére felkért Palkovics László az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága előtt beszélt a terveiről. A Telex összefoglalója szerint Koncz Zsófia, Steiner Attila, Kutnyánszky Zsolt és Vitézy Dávid államtitkár-jelöltként vett részt a miniszterjelölt meghallgatásán. 

Palkovics László szerint nem igaz, hogy Magyarország csak egy összeszerelő ország - a magyar ipari termékekben a high tech részaránya 70 százalék, épp úgy, mint Dániában vagy Németországban. Javítana viszont az ipari termelés megoszlásának egyenetlenségén: Budapest és Pest megye 10-10 százalékot ad, Győr-Moson-Sopron megye 12 százalékot, míg az ország egyes részei átlag alatt teljesítenek.

Palkovics László még innovációs és technológiai miniszterként egy 2022. májusi rendezvényen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Palkovics László még innovációs és technológiai miniszterként egy 2022. májusi rendezvényen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Beszélt arról is, hogy az élelmiszeripar kiemeltebb szerepet kaphat a jövőben, és megemlítette az akkumulátorgyártás stratégiai fontosságát is, aminek bővítéséhez azonban az energiatermelési kapacitásunk növelésére is szükség lenne. Emellett növelnék az autóbuszipar vagy a kreatívipar szerepét is.

A személyszállításban pedig a vasút kaphat prioritást (ebben támaszkodhat Vitézy Dávid segítségére a miniszter).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!