2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb fordulatot vett a főpolgármester és a volt államtitkár szócsatája. Segítséget ajánlott a járatritkítás visszavonására Vitézy Dávid.

Napok óta zajlik az üzengetés Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid közlekedési szakértő, volt közlekedésért felelős államtitkár között arról, történt-e járatritkítás a BKK egyes vonalain, vagy sem.

Vitézy szombat reggel nyílt levélben fordult a főpolgármesterhez.

"Ugyan a BKK vezérigazgatója még tegnap este elnézést kért a hibás előkészítésért és a tájékoztatás elmaradásáért, Ön inkább a szavakkal való bűvészkedést (nincs járatritkítás, de mégis van) és a személyem minősítését választotta, ahelyett, hogy a lényeggel foglalkozott volna: a járatritkítások hatásaival. Hiszen nevezhetik intézkedésnek, forgalmi beavatkozásnak, megváltozott közlekedési szokásoknak, átcsoportosításnak, a kapacitás újraosztásának, vagy mondhatják lassan, hogy mindenki megértse, de mégis, a lényeg ugyanaz: 53 vonalon kevesebb jármű közlekedik és egy sincs, amin több – a BKK közleménye sem állít mást. Ez pedig, akárhonnan is nézzük, járatritkítást jelent"

- fogalmaz ebben, majd elmondja, hogy korábban, 2008-ban és 2016-ban is kiállt az ilyen ritkítási csomagok ellen, és mind a Demszky Gábor, mind a Tarlós István féle városvezetést sikerült rávenni a döntés visszavonására.

"Kérem, a lehető leghamarabb vonja vissza ezt az elhibázott járatritkítási programot. Bár a pártpolitika világában ez nem szokás, szakemberként a magam részéről örömmel ajánlom fel segítségem. Készen állok közreműködni a rendszer megjavításában, észszerűsítésében. Abban a négy évben, amikor lehetőségem nyílt a BKK-t vezetni, végig el tudtuk kerülni a hasonló fűnyíróelven zajló ritkításokat a mainál nehezebb pénzügyi körülmények között is, sőt, folyamatosan fejleszteni tudtuk a hálózatot. Budapestnek meggyőződésem szerint továbbra is ezt az utat kell járnia, nem adhatunk lejjebb az eddigi szolgáltatási színvonalból - ebben mindig számíthatnak rám"

- zárja levelét Vitézy Dávid.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!