2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az ukrán elnök már többször fordult videókapcsolat révén amerikai kongresszusi politikusokhoz.

Zelenszkij az amerikai kongresszushoz intéz beszédet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tervek szerint szerdán online kapcsolással felszólal az amerikai kongresszus előtt – jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke és Chuck Schumer, a demokraták szenátusi többségi frakcióvezetője közlésére hivatkozva. Az ukrán államfő a felszólalását várhatóan közép-európai idő szerint 14 órakor kezdi – írja az MTI. Az ukrán elnök egyébként már többször fordult videókapcsolat révén amerikai kongresszusi politikusokhoz.

Rakétatámadás áldozatokkal

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti lakossági üzenetében gyászosnak nevezte a nyugat-ukrajnai Lvivtől nem messze lévő Javoriv katonai támaszpont elleni vasárnapi orosz légitámadást, amelynek harmincöt halálos áldozata és 134 sebesültje  van.

Ukrajna több nagyvárosát romok, törmelékek borítják. Fotó: depositphotos
Ukrajna több nagyvárosát romok, törmelékek borítják. Fotó: depositphotos

Lövedék csapódott a lakóépületbe

Lövedék csapódott egy kijevi lakóépületbe hétfőre virradóan, legkevesebb két ember meghalt és heten megsebesültek – jelentette az ukrán televízió az ország belügyminisztériumára hivatkozva.

Öltek a rakétaszilánkok

Legkevesebb húsz ember életét vesztette és kilenc megsebesült Donyeckben egy lelőtt, Tocska-U típusú ukrán rakéta szilánkjainak becsapódása következtében – jelentette be Gyenyisz Pusilin, a donyecki „népköztársaság" vezetője hétfőn a Rosszija 1 orosz tévécsatornán.

A csernobili négyes reaktor. Fotó: depositphotos
A csernobili négyes reaktor. Fotó: depositphotos

Újabb zavar Csernobilban

Az orosz erők megrongáltak a csernobili egykori atomerőművet az elektromos hálózattal összekötő magasfeszültségű vezetéket – közölte az ukrán állami energiavállalat.

Folytatódó béketárgyalások

Az albizottságokban folyik a további egyeztetés, március 15-én pedig folytatják magasabb szinten a tárgyalásokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!