1p

Közzétette a KSH a januári inflációs adatait.

2023 januárjához viszonyítva 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak 2024 januárjában - derül ki a KSH péntek reggel kiadott tájékoztatásából. Decemberhez képest 0,7 százalékkal nőttek az árak. A nyugdíjasokra számolt infláció 3,9 százalék lett éves szinten, 0,8 százalék decemberhez viszonyítva.

Az egy évvel korábbihoz képest egyes élelmiszerek ára jókorát csökkent, a lisztért például 19 százalékkal kell kevesebbet fizetni, a cukorért viszont 38,2 százalékkal többet.

Decemberhez képest az átlagot meghaladóan nőttek az élelmiszerek árai, 1,2 százalékkal, a ruházkodási cikkek viszont 2,1 százalékkal olcsóbbak voltak.

Az inflációs adatokról hamarosan hosszabb elemzést is közlünk!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!