2p

A Klasszis Média Lapcsoport negyedik évfolyamába lépett rendezvényének idei harmadik, február 14-ei online eseményén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivőjével beszélgetünk arról, hogy mi az igazság a pedagógusbérekről.

Tavaly decemberben résnyire nyíltak a pénzcsapok, amikor Magyarország számára az Európai Unió 10 milliárd eurós forrást szabadított fel. S bár más országokban saját költségvetésből oldják meg a pedagógusbér-emelést, a magyar kormány az uniós pénz birtokában rendezte végre a régóta halogatott pedagógusbér-emelés első lépését.

A több évtizedes pedagógusi múlttal rendelkező szakértőt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivőjét, Nagy Erzsébetet azt követően faggatjuk, hogy az első megemelt pedagógusbéreket kézhez kapták az érintettek, de számtalan nyitott kérdés maradt még.

Nagy Erzsébettel beszélgetünk február 14-én. Fotó: YouTube
Nagy Erzsébettel beszélgetünk február 14-én. Fotó: YouTube

Például az, hogy

  • a kormány által beígért fizetésemelés miért tér el a valódi számoktól,
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter miért jelentette ki, hogy a szakszervezetek a pedagógusbér-emelés legnagyobb ellenségei,
  • a tavaly megszavazott úgynevezett státusztörvény milyen változásokat hoz a pedagógusoknak,
  • az új Nemzeti Alaptantervet milyen szempontok alapján lenne optimális újraalkotni,
  • a pedagógushiány miatt trükközni kell-e még a KRÉTA rendszerrel,
  • a diákokon hogyan csapódott le az elmúlt két év,
  • a megváltoztatott érettségi rendszer jó-e vagy rossz?
  • miért akadályozza a kormány a tagdíjfizetést?

Lesz tehát téma bőven a következő Klasszis Klubban. Az egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Nagy Erzsébetnek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A február 14-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!