2p

126 ezer felvételizőből csupán 3357 fő volt, aki osztatlan tanári képzést jelölt meg. Első helyen azonban csupán 1595-en jelölték meg a tanári pályát.

Alig növekedett az osztatlan tanárképzésre jelentkezők száma: a 126 ezer felvételizőből – a tavalyi 3215 fő után – idén mindössze 3357-en adtak be jelentkezést valamilyen tanári képzésre. Akik ténylegesen tanárok akarnak lenni, azaz első helyen jelölték meg valamelyik osztatlan tanárszakot, még kevesebben vannak: számuk csupán 1595 fő – derül ki az Eduline cikkéből.

A legmagasabb számban az Eötvös Loránd Tudományegyetem valamelyik képzésére jelentkeztek, ők 1336-an vannak. A legnépszerűbb az angolszak valamely más szakkal párosítva, 607-en jelentkeztek így. A legnépszerűbbnek a 10 féléves angol–történelem osztatlan képzés tűnik, erre összesen 119-en jelentkeztek – első helyen viszont mindössze harmincan. 104 fő választotta – húsz elsőhelyes jelentkező – az angol magyar nyelv és irodalommal való párosítását, míg 57-en angol–matematika, 49 végzős diák pedig angol–biológia szakos tanárnak készülne – olvasható a portálon.

Üresek lesznek a katedrák? Fotó: Depositphotos
Üresek lesznek a katedrák? Fotó: Depositphotos

Mindössze 28-an jelentkeztek első helyen magyar–történelem szakra, ám a természettudományos szakoknál a legrosszabb a helyzet első helyen mindössze hárman (!) jelentkeztek biológia–kémia szakra, ketten (!!) biológia–matematika szakra, és senki (!!!) nem képzeli el jövőjét biológia–fizika tanárként, legalábbis első helyen nulla ilyen jelentkezés érkezett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!