1p

Már órát sem tudnak tartani, annyi tanár mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, ezért bizonytalan ideig nincs tanítás - hangzott el az RTL híradójának kedd esti kiadásában. 

„A mai nap is kaptam már három felmondást, ami nyilván holnaptól (szerda) lép életbe és kedden még az is elhangzott, hogy tömegével felállnak a kollégák” - nyilatkozta a Wesley János Iskola megbízott intézményvezetője, Csengeriné Rékasi Brigitta. Az iskola dolgozói július óta nem kaptak fizetést, a fenntartójuk a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor vezette szervezettől 2011-ben vette el az egyházi státuszát a kormány, éveken keresztül elestek az egyszázalékos felajánlásoktól is, ezért nem tudták befizetni dolgozóik után a járulékok egy részét, ami több milliárd forintos tartozást eredményezett. Ezt próbálja most behajtani rajtuk a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV), ezért nincs pénzük a bérekre.

Az abaújkéri intézménybe csaknem 40 településről több mint 400 gyerek jár, bölcsődét, óvodát, általános és szakközépiskolát is működtetnek. A diákok 80 százaléka nehéz körülmények között él, sokan tanulási nehézséggel, magatartás problémával küzdenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!