2p

A teljesítményértékelési rendszer okozott felháborodást ezúttal.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalán ment neki a kormány tervének, mint írták:

nézzék meg, milyen primitív, ócska teljesítményértékelési rendszert akar bevezetni a kormány! Pár nappal azután, hogy eljuttatták a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek és a szülőknek a minden szakmaiságot nélkülöző kérdőíveket, máris itt a teljesítményértékelésről szóló rendelettervezet. Csak éppen minek kérdezik meg az érintetteket, ha már tudják, hogy mit akarnak bevezetni? Bár a részletekre a felmérésben sem kérdeznek rá.

Suttyók kezében. Fotó: Depositphotos
Suttyók kezében. Fotó: Depositphotos

A PDSZ így foglalta össze véleményét a tervezetről:

suttyó, sötét iromány ez, látszik, hogy az oktatás Mekk Mesterek kezében van.

A szakszervezet kommentárja szerint látszik, hogy

a jogalkotó véletlenül sem tekinti a nevelőtestületet egymással együttműködő, autonóm pedagógusközösségnek. Elképzelése szerint a pedagógus, a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkakörben dolgozó a főnökeinek alárendelt, beszélő szerszám, akinek ráadásul a többletmunkáért nem rendkívüli munkaidőért járó díjazás jár, hanem esetleg teljesítményértékelésben veszik figyelembe.

Hozzátették,

a munkavégzést ugyanis normális esetben elrendelik, és kifizetik, nem pedig vállalásos alapon működik, amit majd egy év múlva néhány pontszámmal honorálnak. Ez a szocialista munkaversenyt idézi.

A PDSZ teljes posztját itt nézheti meg:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!