3p

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a noÁR mozgalom társszervezésével országos tüntetést, valódi nemzeti konzultációt tart Budapesten, a nemzet főterén 2022. november 26-án, szombaton délután.

A kormány elhibázott politikája, döntésképtelensége, az elmúlt évek folyamatosan romló tendenciája miatt mára válságos helyzetbe került a közoktatás, aminek a gyermekek, a tanulók a kárvallottjai. Nem véletlen, hogy 2022 a tiltakozások, sztrájkok, tüntetések, élőláncok éve: a magyar társadalom megértette, hogy a jövő nemzedékének sorsa dől el az iskolapadokban, ezért senki nem hallgathat, senki nem tűrhet tovább, aki akár szikrányi felelősséget is érez a gyermekekért. Nem pusztán bérharcot folytatunk, az oktatás reformját követeljük, mégpedig azonnal! - írja közleményében a Pedagógusok Szakszervezete.

A pedagógusok folytatják az ellenállást. Fotó: Facebook
A pedagógusok folytatják az ellenállást. Fotó: Facebook

Miután a szakmai követelésekben szinte teljes egyetértés van a pedagógus szakszervezetek, a szülők, diákok szerveződései, a civil szervezetek között, a tüntetés elején, 14.45-kor petíciót adunk át az oktatás irányítójának, a Belügyminisztériumnak. Közös álláspontunk jeleként adjuk át azt a 9 pontot, amelyet korábban fogadtak el az említett szervezetek - írják.

A petíció átadása után, 15 órakor indul a tüntetők menete az Akadémia utcán át, és várhatóan 15 óra 20 perc körül érkezik a Kossuth térre.

Ott a tanárlázadásokról is ismert miskolci Herman Ottó Gimnázium volt diákjainak és jelenlegi tanárainak együttese játszik majd. Fellépnek a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium pedagógusai, szólnak a tüntetőkhöz óvoda- és gyógypedagógusok, egyházi és állami intézményben tanítók, az Egységes Diákfront képviselői, és persze szülő is. Fellép Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója.

S hogy még nagyobb legyen a társadalmi egyetértés, a már említett 9 pontot valódi nemzeti konzultációra bocsátják a petíciót átadók: a Kossuth téren részt vevő tüntetőkkel megszavaztatják a követeléseket! A kormány nem kérdezi meg a szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselőit, de mi megtesszük: a válaszoktól hangos lesz a nemzet főtere! - ígérik közleményükben.

A tüntetés műsorvezetője Nagy Zsolt színész. A tiltakozó megmozdulást az Amnesty International Magyarország civil szervezet önkéntesei biztosítják rendezőként. A tüntetés várhatóan 17 és 17 óra 30 között ér véget.

A részletekről a PSZ Facebook oldalán közölnek részletes információkat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!