2p

A szervezet szerint az ellenzéki frakcióvezetőknek nem szabadna tárgyalnia.

A Tanítanék Mozgalom ellenzi, hogy a parlamenti pártok tárgyaljanak Pintér Sándorral a státusztörvény kapcsán – derült ki abból a sajtóközleményből, amelyet a Telex idézett.

Mint ismeretes, a belügyminiszter a tegnapi diáktüntetés kezdete előtt közleményben hívta a parlamenti pártok (Fidesz-KDNP, DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk) frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit, hogy tárgyaljanak a státusztörvénynek is nevezett új pedagógus életpályatörvény bevezetéséről.

A Tanítanék Mozgalom álláspontja szerint azonban a meghívást el kell utasítani teljes egészében, mivel

a kormány bosszújának eszközéről, azaz a státusztörvényről tárgyalni nem lehet.

A szervezet úgy vélekedik, bárhogy is módosítanák a törvénytervezetet, az mindenképp a tanárok és diákok büntetéséről szólna. Hozzátették, tárgyalni csak a pedagógusok, diákok és szülők szervezetei, valamint az oktatási szervezetek által közösen kidolgozott 9 pontról lenne érdemes.

Egy kép az egyik korábbi pedagógustüntetésről. Fotó: Mfor
Egy kép az egyik korábbi pedagógustüntetésről. Fotó: Mfor

A közlemény hangsúlyozta:

felszólítjuk a parlamenti pártok valamennyi képviselőjét, hogy a belügyminiszterrel a törvényről ne egyezkedjenek, annak se jelenlegi, se módosított változatát ne szavazzák meg.

A Telex cikke szerint a Mozgalom emellett azt kéri, hogy az ellenzéki frakciók nyilvánítsák ki, hogy kizárólag az oktatás ügyét előrevivő 9 pontról hajlandóak tárgyalni, a státusztörvény benyújtását pedig minden igyekezetükkel akadályozni fogják.

A Jobbik már jelezte, hogy elmennek a tárgyalásra, pártjukat Dr. Brenner Koloman és Ander Balázs fogja képviselni. A portál kérdésére szombat délelőtt az LMP is jelezte, hogy részt vesznek az egyeztetésen, az ő részükről Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté megy el.

(Telex)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!