2p

Az ombudsmanhoz fordult a szakszervezet.

A gyermekek jogainak védelme érdekében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI) szakmai vizsgálatát kezdeményezte az alapvető jogok biztosánál.

A szakszervezet a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében azt írta, kezdeményezték, hogy Kozma Ákos indítson átfogó szakmai vizsgálatot az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményekben, konduktív pedagógiai intézményekben.

Nem megfelelőek a körülmények a szakszervezet szerint. Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos
Nem megfelelőek a körülmények a szakszervezet szerint. Képünk illusztráció. Fotó: Depositphotos

Hozzátették: a szakszervezethez érkezett panaszok, jelzések alapján az épületek rossz állapotban vannak, a körülmények méltatlanok, nem mindenhol megfelelő végzettségű szakember foglalkozik a gyermekekkel, a tanulókkal. Több helyen kevés például a gyógypedagógus, a gyógypedagógiai asszisztens, a gyógytornász, az iskolaorvos, a védőnő - sorolták.

A személyi feltételek áttekintésén kívül a PSZ kérte annak vizsgálatát is, hogy az intézményekben mindenhol rendelkezésre állnak-e a gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök. Ha az ombudsman vizsgálata feltárja, hogy nem megfelelő egy-egy intézmény állapota, feltételrendszere, a PSZ kéri a fenntartók, illetve az állam felelősségének megállapítását is - írták, hozzátéve, hogy a szakszervezet minden segítséget megad az átfogó szakmai vizsgálathoz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!