2p

Csak rövidke osztálykirándulásokat tarthatnak ebben a tanévben.

Kizárólag egynapos osztálykirándulásokat, tanulmányi kirándulásokat lehet szervezni ebben a tanévben a Külső-Pesti Tankerületi Központ iskoláiban - értesült a Népszava. A portál megszerzett egy olyan, eredetileg a szülőknek szóló tájékoztatást, amely szerint a kirándulások csak 1-1 napokig tarthatnak, nem lehet ottalvós eseményeket szervezni. A cikk szerint a tankerületi központ további megkötéseket is felsorolt: a kirándulásokba a hétvégék nem vonhatók be, csak hétköznap lehet menni, valamint erdei iskola csak alsó tagozaton, minden évben csak egy évfolyamon szervezhető, és nem lehet három éjszakánál, vagyis négy napnál hosszabb.

Nincs kirándulás? Fotó: Depositphotos
Nincs kirándulás? Fotó: Depositphotos

A gyerekeken spórolnak?

A központi tiltások miatt több szülő felháborodott, mert úgy érzik, a tankerület a gyerekeken akar spórolni – tette hozzá a Népszava. A cikk emlékeztet, bár a kirándulások egy részét a szülők állják, az iskoláknak is akadnak költségei, ráadásul az ilyen programokért a kísérőtanároknak is túlórapénz jár.

A lap kérdésére az illetékes tankerület igazgatója nem tagadta, hogy korlátozásokat rendelt el, de nem indokolta meg azok szükségességét. Rábel Krisztina szerint a tankerületi központ minden évben meghatározza a kirándulások kritériumait, amelyeket “elsődlegesen a gyermekek érdekeit szem előtt tartva” határoznak meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!