2p

Már a napközi sem számít százszázalékos pedagógiai munkának, a semmiből bérelvonással sújtottak három budapesti pedagógust.

Egy budapesti tankerületi iskolában levélben kapott tájékoztatást három pedagógus arról, hogy eddigi 100 százalékos, vagyis teljes munkaidős, határozatlan idejű munkaviszonyukat 75 százalékos, tehát részmunkaidős munkaviszonyra változtatták „az oktatási rendszer módosulása” miatt – tudta meg a Népszava. A levélben – ami a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete birtokába került – egyébként arra hivatkozott a munkáltató, hogy az „új rendszer” nem tekinti száz százalékos pedagógiai munkának a napközis időszakot, a felzárkóztató és korrepetáló órákat, a szakköröket, illetve a tehetséggondozást. Az érintett pedagógusoknak pedig így nem jön össze a minimum húsz „kontaktórájuk”, ami a teljes munkaidős foglalkoztatáshoz kellene.

A napközi sem számít teljes munkaidőnek. Fotó: Depositphotos
A napközi sem számít teljes munkaidőnek. Fotó: Depositphotos

A PDSZ szerint az, hogy a fenti okokra hivatkozva egyoldalúan részmunkaidőssé módosítják a teljes munkaidős kinevezéseket, jogellenes. – Nincs olyan, hogy kontaktóra. Neveléssel-oktatással lekötött munkaidő van, amibe beletartozik a napközi, a szakkör, az énekkar, az egyéni és csoportos fejlesztés, minden – írták.

A lap megkereste az ügyben a Klebelsberg Központot, ahol azt válaszolták: nincs szó új elszámolási rendszerről, a tanórák és a pedagógusok munkaidejének elszámolása a korábbiaknak megfelelően, a hatályos jogszabályok alapján történik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!