1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

 A lejárt tartozásállomány 3,5 milliárdra ugrott.  

A februári 1,6 milliárd forintról márciusra több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra nőtt a tankerületi központok lejárt tartozásállománya, írja a Népszava a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.

Emelkedett az adósságokkal küzdő központok száma is: míg februárban 20, márciusban már a 60-ból 32 tankerületnek voltak tartozásai, közülük 14 tankerületi központ adóssága haladta meg a 100 millió forintot. A legtöbb tartozással továbbra is a nemrég korrupciós botrányba keveredett Belső-Pesti Tankerületi Központ rendelkezett, adóssága a februári 336 millió forintról márciusra 449 millió forintra nőttek.

A tankerületi központok gazdálkodását ellenőrizni hivatott Klebelsberg Központ (KK) szerint a tartozásokat az okozza, hogy „néhány esetben” egyes rezsiszámlákat nem sikerül időben kiegyenlíteni. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás szerint viszont az is gyakran előfordul, hogy a beszállítóiknak sem tudnak időben fizetni a központok.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!