2p

Csak ahol 14 évesnél fiatalabb gyerekek vannak, lehet a hőmérséklet 20 Celsius-fok.

Nagy port vert fel tavaly, hogy a kormány energiatakarékossági okokból elrendelte, az állami intézményekben nem lehetett több 18 Celsius-foknál. Ez alól csak az egészségügyi, gyermekvédelmi, bentlakásos szociális ellátást nyújtó intézmények és a bölcsődék voltak kivételek, valamint azt is kikötötték, hogy azokban az oktatási intézményekben, ahol 14 évesnél fiatalabb gyerekek vannak, a hőmérsékletnek a 20 Celsius-fokot el kell érnie.

Kell a pulóver. Fotó: Depositphotos
Kell a pulóver. Fotó: Depositphotos

Bár a Belügyminisztérium közölte, hogy hasonló intézkedésekre idén nem kell számítani, a szóban forgó rendelet még mindig érvényben van. A Népszava kérdésére a tárca azt válaszolta:

"A 2023. évben az állami fenntartású köznevelési intézményekben energiafelhasználást korlátozó intézkedések bevezetését a tárca nem tervezi." Ám a lap úgy értesült, hogy a tankerületi központokat a napokban tájékoztatta a Klebelsberg Központ (KK) az idei energiatakarékossági intézkedések bevezetéséről.

A lap rákérdezett a KK-nál arra, ha a kormány nem tervez korlátozást, miért van erre szükség. Válaszukban azt írták: 

"A tankerületi központok és az intézmények a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el, azokat meghaladó intézkedések bevezetéséről nem kaptak tájékoztatást a tárcától."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!