3p

A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján veszprémi, somogyi, baranyai és Fejér megyei szakképző iskolások és technikumi tanulók mutatták be pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Amelynek tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még november 22-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.

A befektetési lehetőségek értékeléséhez tisztában kellett lenniük a diákoknak a kockázatok és a hozamok mágikus háromszögével. A zsűri arra is kíváncsi volt, milyen élethelyzetben milyen vállalkozási formákat ajánlanának a versenyzők, és mennyire vannak tisztában a kriptodevizák működésével. A mindennapi életükből vett példákkal illusztrálták, mit tehetnek a bolygó megmentéséért.

A Privátbankár.hu 2020 óta idén ősszel már ötödik alkalommal rendezi meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs versenyt.  A mostanira rekord számú jelentkezés érkezett, több mint ezer csapat jelezte részvételi szándékát.  Ezúttal az ország szakképző iskolásai és technikumi diákjai adnak számot arról, mit tanultak eddig, és milyen tudással gyarapodnak a verseny fordulói során. Tavasszal hagyományosan az ország gimnazistái versenyezhetnek, ősszel pedig a szakképző iskolások és technikumi diákok, akiknek az iskolapadból kilépve nagy valószínűséggel a vállalkozói szférában kell helyt állniuk.

A 2. versenynap győztesei:

Baranya megye
Radnótisták - Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs
Csapatkapitány: Babos Dániel Gergő. Felkészítő tanár: Poronyi Péter

Fejér megye
Rombolók - Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Székesfehérvár
Csapatkapitány:  Kuglics Gréta. Felkészítő tanár: Alföldi-Stanicsek Mónika

Somogy megye
Ikonok - Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium
Csapatkapitány: Házas Panna.  Felkészítő tanár: Zuborné Kovács Henriett

Veszprém megye
Pénzlesők - Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum
Csapatkapitány: Pacher Kíra. Felkészítő tanár: Wolfné Zsebők Júlia

Velük már nyolcra bővült a december 8-i, országos döntő mezőnye, amit Budapesten rendeznek meg. Ezen nemcsak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, hanem minden jól szereplő diák is, mert a verseny támogatói, szakmai partnerei számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • a döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára egynapos bécsi tanulmányút az Erste Banktól
  • 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak a Magyar Államkincstártól
  • 3 x 50 000 forint összegű ajándékutalvány az MKB Private Bankingtól és a Takarékbank Private Bankingtól az első három helyen végző csapatnak, továbbá 50 000 forintos ajándékutalvány a „Feltörekvő Junior Klasszisnak” – azaz a legnagyobb fejlődést elérő, a döntőbe jutott csapatok közül a legalacsonyabb tanulmányi átlaggal rendelkező csapatnak és felkészítő tanárának
  • 200 000 forintos díj a legtöbb csapatot indító iskoláknak a Diófa Alapkezelőtől
  • az első hat legjobb csapatnak egy-egy szabadulószobás élményprogram a CIB Banktól
  • a legtöbb csapatot indító iskolának egy laptop a Magyar Biztosítók Szövetségétől

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!