2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ma országos pedagógussztrájk zajlik, délután 4-kor pedig Budapesten a Kálvin téren lehet gyülekezni az esti tüntetésre. Meglepetésre azonban ma reggel diákok, tanárok, politikusok és szimpatizánsok egy csoportja csendes ülősztrájkot tartott a Belügyminisztérium előtt.

Ma reggel országos pedagógussztrájkot tartanak az iskolákban, délután 16-17 óra között pedig a Kálvin téren várják a gyülekezők a pedagógusokat, diákokat, szülőket, szimpatizánsokat, mindenkit, aki ki szeretne állni a pedagógusok mellett. Innen a Belügyminisztériumhoz vonulnak majd.

A megmozdulások célja már nem csak a béremelésre fókuszál, hanem a bevezetni kívánt státusztörvény ellen is, amely a Pedagógusok Demokratikus Szervezete által összeállított táblázat szerint 50 pontban károsítaná meg a pedagógusokat.

Meglepetésre már ma reggel diákok, tanárok, politikusok és szimpatizánsok egy csoportja a Szent István térről a Belügyminisztérium elé vonult, és csendes ülősztrájkot tartott. A PDSZ a Facebookon közvetítette az eseményt. 

A tiltakozók között volt Orosz Anna, Tóth Endre, a Momentumtól, Szabó Tímea és Tordai Bence, a Zöldek-Párbeszédtől és Komjáthy Imre, az MSZP képviselője is.

Az ülősztrájkolók eltorlaszolták a Belügyminisztérium bejáratát reggel 8 előtt. A végig békés hangulatú sztrájk nem volt bejelentve, ezért a kiérkező rendőrök mindenkit el kezdtek igazoltatni, majd rövid párbeszéd után a tüntetők felálltak és elmentek a helyszínről.  

Ma délután a szervezők mindenkit várnak, aki a pedagógusok mellett kiállva szeretné a véleményét kinyilvánítani a tervezett státusztörvény megszavazása ellen. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!