2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Schadl György hivatalvezetője oktathat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézetében. Bűncselekményt nem követett el, az intézmény szerint alkalmas arra, hogy órákat tartson. 

430 ezer forintos díjért két féléves végrehajtási szakjogász képzést indít a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez köthető Deák Ferenc Továbbképző Intézet, az egyik tantárgyat pedig várhatóan az a Takács Katalin tanítja majd, aki már Schadl György elnöksége idején is a végrehajtói kar hivatalvezetője volt – értesült az rtl.hu.

Takács Katalin az adatvédelemről és az informatikai rendszerekről fog majd órákat tartani, ami már csak azért is kimondottan érdekes, mert a korábbi vizsgálatok jelentős hiányosságokat tártak fel az MBVK hálózatában. Az adatvédelmi hatóság korábban megállapította, hogy a köztestület megsértette a GDPR-szabályokat a végrehajtói irodák ellenőrzése során.

Schadl György egykori munkatársa fogja oktatni a diákokat
Schadl György egykori munkatársa fogja oktatni a diákokat
Fotó: ATV

Takács Katalin kiemelt szerepet töltött be az MBVK működésében, így nem meglepő, hogy neve a nyomozati iratokban is többször felbukkan, ám semmilyen bűncselekmény elkövetésével nem vádolták meg. Hivatalvezetőként például ő írta alá azt a dokumentumot, amelyik alapján a végrehajtói kar forintos darabáron szerződött 2500 koronavírus-gyorstesztre a járvány első hullámában.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem a portál megkeresésére azt írta, hogy a hivatalvezető a képzésben oktatott tárgyhoz megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik, az szorosan kapcsolódik jelenlegi munkaköréhez. Minden esetben az egyetemen érvényben lévő belső szabályzat alapján hoznak létre oktatói jogviszonyt. Az említett képzés egyébként most indítják el először, ennek végén pedig a minőségbiztosítás szabályai alapján értékelni fogják az eredményeket, s változtatni fognak, amennyiben úgy ítélik meg. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!