1p

A források kifejezetten eszközpark-fejlesztésre érkeztek. 

Ötszáz-ötszáz millió forintos támogatást kap rehabilitációs eszközparkjának fejlesztésére a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, Hankó Balázs.

Két egyetem is örülhetett
Két egyetem is örülhetett
Fotó: Pixabay

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja szerint a támogatással megújulhat az egyetem mozgásszervi rehabilitációs eszközparkja, hiszen nemcsak a gyógyításban van ennek szerepe, de az oktatásban, a szakdolgozók képzésében is nagy előrelépést jelent.

Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke elmondta, hogy ezek az új, csúcstechnológiát képviselő eszközök lerövidíthetik a nem egyszer hosszadalmas rehabilitációs időt, növelik a terápia hatékonyságát. Ezen kívül nagy szerepük lesz a képzés, továbbképzés területén, hiszen a hallgatók már a legmodernebb technológiával ismerkednek meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!