1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A vidéki tankerületek közül arányaiban a legtöbben az Érdi tankerületből mondtak fel, szeptemberben 47-en.

Budapesten a Közép-Pesti Tankerületi Központból hagyta ott a közoktatást a legtöbb pedagógus, egész pontosan szeptemberben 103-an, idén összesen 160-an távoztak a státusztörvény miatt. Ebben benne vannak a nem pedagógiai munkakörben dolgozók is, tehát például a gyógypedagógiai asszisztensek – derül ki az RTL Híradójából.

A vidéki tankerületek közül arányaiban a legtöbben az Érdi tankerületből mondtak fel, szeptemberben 47-en, idén összesen 98-an – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja. A PDSZ kikérte a tankerületektől a felmondó pedagógusok részletes adatait. Ezek alapján

összesen 2150 iskolai dolgozó távozott a rendszerből január óta.

Budapesten szeptemberben 319 pedagógus, 2023-ban összesen 647 iskolai dolgozó ment el. A PDSZ a Külső-Pesti Tankerületi Központtól nem kapott adatokat.

A Belügyminisztérium szerint a pedagógusok több mint 99 százaléka az új jogviszonyt választotta, szeptember óta pedig 863 új pedagógus létesített jogviszonyt a státusztörvény alapján.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!