1p

Nem látják garantálva a továbbiakban az egyetemi oktatói autonómiát.

Egyelőre nem tudni, kik tartják majd meg az órákat a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kommunikáció szakán, miután a Kovács Attila dékán által végrehajtott elbocsátások után tíz oktató is úgy döntött, távozik – írja a Media1.

Az oktatók dékánnak küldött levelükben azt írták, mivel nem látják garantálva a továbbiakban az egyetemi oktatói autonómiát és veszélyben látják a szakmaiságot, illetve csak zavaros, elfogadhatatlan válaszokat kaptak kérdéseikre, ezért nem folytatják tovább munkájukat a METU-n, nem tartják meg óráikat a most kezdődő félévben.

A levelet Élő Anita, Ihász Ingrid, Marosi Gergely, Martin József, Pach Ferenc, Szabó Krisztián és Szalay Dániel írta alá. Jolsvai András, Neizer Anita és Réti Pál már a hétfői távozások előtt bejelentették, hogy nem tartanak többé órát az METU-n. A távozó oktatók levelére a dékán annyit reagált, sajnálja döntésüket, de köszöni a tájékoztatást és elfogadja az oktatók döntését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!