2p

A Corvinus Egyetem rektora után most a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja mondott le. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, Szarka Gábor jelezte, hogy távozik az intézmény éléről – közölte tegnap a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma.

A kuratórium levelében közölte: Szarka Gábor a 2022/23-as tanév záróünnepségét követően jelezte a fenntartó alapítvány felé, hogy kezdeményezi szerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetését. 

Nem sokáig időzött az egyetemen Szarka Gábor. Fotó: Youtube
Nem sokáig időzött az egyetemen Szarka Gábor. Fotó: Youtube

A közleményben nem részletezték, hogy a kancellár távozását mi indokolja, mindössze ennyit írtak:

„Szarka Gábor 2020. október elseje óta töltötte be az SZFE felső vezetői pozícióját; elévülhetetlen érdemei vannak a modellváltás sikeres lebonyolításában és az egyetem működésének stabilizálásában. Irányítása alatt az intézmény történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztésén van túl. Előtte álló új feladataihoz kitartást és erőt kívánunk!” 

Szarka Gábor 2020-ban személyes támadásokat is kapott az egykori SZFE-s hallgatóktól amiatt, hogy szerepet vállalt az egyetem átalakításában, amikor először akart bemenni a Vas utcai épületbe, nem engedték be. Az ellenzéki vezetésű józsefvárosi önkormányzat emiatt még egy korábbi kitüntetését is visszavonta, amit Vidnyánszki Attila, az SZFE kuratóriumának elnöke pitiáner bosszúnak nevezett. 

A kancellárnak sok köze a szakmához nem volt: gépesített lövész tiszt volt korábban. Egyszer úgy nyilatkozott, hogy a hallgatók a Vas utcában egy olyan létesítményt védtek, ahol „évtizedes pusztulatot” lehetett találni.

Július 31-ével közölte lemond rektori pozíciójáról Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, hogy lemond pozíciójáról  aki a intézmény közleménye szerint továbbra is tanítani fog az egyetemen. Azóta azt is megtudtuk, hogy egy svájci bankhoz megy dolgozni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!