2016. április 24. 16:31

A szigetelőanyagokkal foglalkozó szakember szerint megéri az épületek szigetelésére költeni, mert a beruházás majdnem minden esetben megtérül.

Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán elmondta: 10-20 év alatt térül meg a családi házak méretétől függő, 1,5-3 millió forintos felújítás.

Szólt arról is, hogy ezen az éghajlati övön általában kívülről szigetelik a házakat, így a falszerkezet hőmérséklete éppen optimális lesz, és nem képződik pára, nem vizesedik az építmény. "Ha ugyanezt belülre tesszük, akkor a belső szigetelés és a falfelület között fog kicsapódni a pára (...), és akkor elkezd penészedni" - magyarázta a szakember.

Az Otthon Melege program hatodik elemeként családi házak energetikai célú felújítására ír ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a kiírás július első hetében jelenik meg.

Modern ház, amelyet Frédi és Béni ihletett

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.