2016. április 24. 16:31

A szigetelőanyagokkal foglalkozó szakember szerint megéri az épületek szigetelésére költeni, mert a beruházás majdnem minden esetben megtérül.

Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán elmondta: 10-20 év alatt térül meg a családi házak méretétől függő, 1,5-3 millió forintos felújítás.

Szólt arról is, hogy ezen az éghajlati övön általában kívülről szigetelik a házakat, így a falszerkezet hőmérséklete éppen optimális lesz, és nem képződik pára, nem vizesedik az építmény. "Ha ugyanezt belülre tesszük, akkor a belső szigetelés és a falfelület között fog kicsapódni a pára (...), és akkor elkezd penészedni" - magyarázta a szakember.

Az Otthon Melege program hatodik elemeként családi házak energetikai célú felújítására ír ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a kiírás július első hetében jelenik meg.

Modern ház, amelyet Frédi és Béni ihletett

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.