TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 15. 16:39

Miközben a Volán társaságok szerint 5-6 százalékos béremelésre van lehetőség, az érdekképviseletek 11 százalékkal magasabb jövedelmet szeretnének kiharcolni dolgozóiknak. A szakszervezetek szerint sztrájkhangulat van, és a miniszterelnök segítségét kérték.

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége levélben kérte a miniszterelnököt és a közlekedési minisztert, hogy támogassa a Volán munkavállalóinak 11 százalékos bérfejlesztési igényét – tájékoztatott a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége közleményében.

Varga Tibor elnök megfogalmazása szerint feszült a helyzet, komoly sztrájkhangulat van a Volán-cégcsoportnál. Áthidalhatatlan a szakadék a bérigény és bérkiajánlás között, és további feszültséget jelent az utazási kedvezmények, szabadjegyek megadóztatása.

A munkavállalókban bizonytalanságot okoz az árkiegészítés csökkentése, a járatok leállítása és a privatizációs szándék is - mutat rá a szakszervezeti vezető. A helyi Volán társaságok ugyanakkor azt jelezték, hogy csupán 5-6 százalékos bérfejlesztésre van lehetőségük. A szakszervezetek álláspontja szerint állami szerepvállalással - ami 3 milliárd forint támogatást jelentene – megoldható lenne a 11 százalékos bérfejlesztés.

A közlemény szerint a bérfejlesztés követelt mértékével a négy szakszervezeti tömörülés - az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, a Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a Közúti Közlekedési Szakszervezet - egyetért.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.