2009. június 19. 10:16

Biztosított a hazautazása a csütörtökön törölt 5 Kontinens Utazási Iroda Kft. minden külföldön tartózkodó utasának - mondta Horváth Péter, az utazási irodát biztosító QBE Atlasz Biztosító Zrt. értékesítési igazgatója az MTI-nek pénteken.

Hozzátette: az utazási iroda 40 millió forintos kauciót helyezett el a biztosítótársaságnál, amelyből ki tudják fizetni a külföldön lévő utasok teljes szállásköltségét, így kitölthetik teljes nyaralási idejüket, és biztosan haza is tudnak repülni. Hozzátette: az utazási iroda több mint 200 utasa tartózkodik külföldön.

Az értékesítési igazgató rámutatott: 1.800-1.900 főre tehető azon ügyfelek száma akik befizették előlegeiket, azonban ezen ügyfelek számára még nem meghatározott, hogy befizetésük mekkora hányadát tudják fedezni az utazási iroda kauciójából.

Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szakmai tanácsadója az MTI-vel közölte: az 5 Kontinens Utazási Irodát azért törölték, mert a hatósági ellenőrzés során az utazási iroda úgy nyilatkozott, hogy nem tudja ellátni tevékenységét és az előlegek visszafizetésére sem képes már.

A törlés után az 5 Kontinens Utazási Iroda Kft. nem szervezhet és nem bonyolíthat utakat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.