2009. június 19. 10:16

Biztosított a hazautazása a csütörtökön törölt 5 Kontinens Utazási Iroda Kft. minden külföldön tartózkodó utasának - mondta Horváth Péter, az utazási irodát biztosító QBE Atlasz Biztosító Zrt. értékesítési igazgatója az MTI-nek pénteken.

Hozzátette: az utazási iroda 40 millió forintos kauciót helyezett el a biztosítótársaságnál, amelyből ki tudják fizetni a külföldön lévő utasok teljes szállásköltségét, így kitölthetik teljes nyaralási idejüket, és biztosan haza is tudnak repülni. Hozzátette: az utazási iroda több mint 200 utasa tartózkodik külföldön.

Az értékesítési igazgató rámutatott: 1.800-1.900 főre tehető azon ügyfelek száma akik befizették előlegeiket, azonban ezen ügyfelek számára még nem meghatározott, hogy befizetésük mekkora hányadát tudják fedezni az utazási iroda kauciójából.

Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szakmai tanácsadója az MTI-vel közölte: az 5 Kontinens Utazási Irodát azért törölték, mert a hatósági ellenőrzés során az utazási iroda úgy nyilatkozott, hogy nem tudja ellátni tevékenységét és az előlegek visszafizetésére sem képes már.

A törlés után az 5 Kontinens Utazási Iroda Kft. nem szervezhet és nem bonyolíthat utakat.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.